NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η μαφία απλώνει τα «δίχτυα» της στον κυβερνοχώρο - 106 συλλήψεις

Η μαφία απλώνει τα «δίχτυα» της στον κυβερνοχώρο - 106 συλλήψεις

​Οι ευρωπαϊκές αστυνομικές Αρχές συνέλαβαν 106 άτομα που κατηγορούνται ότι εργάζονταν για τη μαφία, «ξεπλένοντας» περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ μέσω διαφόρων εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο.

Τη Δευτέρα, η Europol, η ιταλική Polizia di Stato και η ισπανική Policia Nacional ανακοίνωσαν μια κοινή επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 106 ατόμων στο νησί της Τενερίφης.

Οι Αρχές κατηγορούν τους συλληφθέντες για SIM swapping και phishing, εξαπατώντας υπαλλήλους επιχειρήσεων ώστε να τους στείλουν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Στο δελτίο Τύπου της, η Europol ανέφερε ότι η αστυνομία προχώρησε κατάσχεση «224 πιστωτικών καρτών, καρτών SIM και τερματικών, μιας φυτείας μαριχουάνας και εξοπλισμού για την καλλιέργεια και διανομή της».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη υπογραμμίζει πώς το παραδοσιακό οργανωμένο έγκλημα διεισδύει όλο και περισσότερο στον κυβερνοχώρο.

«Μεταξύ των μελών της εγκληματικής ομάδας ήταν ειδικοί των υπολογιστών, οι οποίοι δημιούργησαν τα phising domains και πραγματοποίησαν την απάτη στον κυβερνοχώρο, στρατολογητές και οργανωτές και ειδικοί για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων ειδικών στα κρυπτονομίσματα».

Η Polizia di Stato ανέφερε ότι οι φερόμενοι ως εγκληματίες απασχολούσαν χάκερ «εξειδικευμένους στο phishing, το vishing και το social engineering» που έπαιρναν τον έλεγχο τραπεζικών λογαριασμών και αποσπούσαν πολλά εκατομμύρια.

Στη συνέχεια, οι εγκληματίες «ξέπλεναν» χρήματα αγοράζοντας κρυπτονομίσματα ή μέσω πιο παραδοσιακών εγκληματικών δραστηριοτήτων, όπως η διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr