NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Αυστραλία - Ελλάδα: Το 2022 οι διαπραγματεύσεις για την αποφυγή διπλής Φορολογίας

Αυστραλία - Ελλάδα: Το 2022 οι διαπραγματεύσεις για την αποφυγή διπλής Φορολογίας

​Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 15 Σεπτεμβρίου τ.ε. ο Υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας κ. Josh Frydenberg, η Αυστραλία θα επεξεργαστεί 10 Συμφωνίες Αποφυγής Διπλής Φορολογίας (νέες Συμφωνίες ή επικαιροποιήσεις υφισταμένων Συμφωνιών) προκειμένου αυτές να τεθούν σε ισχύ έως το 2023.

Οι Συμφωνίες αυτές θα επεκτείνουν το ήδη υπάρχον πλαίσιο των 45 διμερών Συμφωνιών Αποφυγής Διπλής Φορολογίας της χώρας και συνολικά θα καλύψουν το 80% των ξένων επενδύσεων στην Αυστραλία και ροές διμερούς εμπορίου και επενδύσεων αξίας 6,3 δισ. AUD.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, οι διαπραγματεύσεις για την σύναψη Συμφωνίας Αποφυγής Διπλής Φορολογίας με την Ινδία, το Λουξεμβούργο και την Ισλανδία θα ξεκινήσουν το τρέχον έτος, ενώ οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Σλοβενία θα λάβουν χώρα το επόμενο έτος.

Για τις υπόλοιπες τέσσερις Συμφωνίες που θα ενταχθούν στον προγραμματισμό δεν γίνεται κάποια ειδικότερη αναφορά.

Επιπλέον, στο Δελτίο Τύπου επισημαίνεται ότι οι Ομοσπονδιακοί Προϋπολογισμοί των οικονομικών ετών 2020/2021 και 2021/2022 προβλέπουν κονδύλια ύψους 11,6 εκατ. AUD για την κάλυψη των σχετικών διοικητικών δαπανών.

Τέλος, η Κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει ξεκινήσει διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους φορείς, οι οποίοι καλούνται να εκθέσουν τις απόψεις τους έως τις 31 Οκτωβρίου τ.ε.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr