NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Erdogan: Η Τουρκία θα επικυρώσει τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Erdogan: Η Τουρκία θα επικυρώσει τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα
22_09_2021 | 12:14 22_09_2021 | 12:15
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Ενέργεια & Περιβάλλον

​Ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan ανακοίνωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να επικυρώσει τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Η ανακοίνωση του Erdogan στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ακολούθησε ένα χρόνο ακραίων καιρικών φαινομένων στην Τουρκία -συμπεριλαμβανομένων πυρκαγιών και πλημμυρών- που στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 100 άτομα.

Η Τουρκία, τον Απρίλιο του 2016, υπέγραψε τη συμφωνία - ορόσημο για τον περιορισμό των επικίνδυνων εκπομπών που συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Αλλά δεν έχει ακόμη επικυρώσει επίσημα τη συμφωνία με ψήφο στο κοινοβούλιο.

Ο Erdogan δήλωσε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι η Τουρκία σκοπεύει τώρα να ολοκληρώσει τη διαδικασία επικύρωσης εγκαίρως για τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στη Γλασκόβη.

«Θα ήθελα να ανακοινώσω σε ολόκληρο τον κόσμο εδώ από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την απόφαση που έχουμε λάβει μετά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας. Σχεδιάζουμε να υποβάλουμε τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα προς έγκριση στο κοινοβούλιο μας τον επόμενο μήνα» είπε ο Erdogan.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr