NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Κίνα σταματά να κατασκευάζει εργοστάσια άνθρακα στις αναπτυσσόμενες χώρες

Η Κίνα σταματά να κατασκευάζει εργοστάσια άνθρακα στις αναπτυσσόμενες χώρες
22_09_2021 | 12:32 22_09_2021 | 12:35
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Ενέργεια & Περιβάλλον

​Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping χρησιμοποίησε την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για να ανακοινώσει ένα σημαντικό νέο βήμα προς τον έλεγχο των παγκόσμιων εκπομπών.

Αφού επανέλαβε τις δεσμεύσεις της χώρας του για το κλίμα, ο Xi είπε ότι η Κίνα θα διευκολύνει άλλες χώρες να ελέγξουν τις εκπομπές, παρέχοντας υποστήριξη για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τερματίζοντας την κατασκευή εργοστασίων άνθρακα.

Η Κίνα χρηματοδοτεί πολλά έργα σε αναπτυσσόμενες οικονομίες, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για εξωτερική πολιτική. Όταν αυτά αφορούσαν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, συχνά σχετίζονται με τον άνθρακα.

Ως εκ τούτου, ο αριθμός των εργοστασίων άνθρακα που σχεδιάζονταν για κατασκευή στον αναπτυσσόμενο κόσμο ήταν μεγάλος και έθετε ερωτήματα σχετικά με την προοπτική επίτευξης τυχόν παγκόσμιων στόχων για τις εκπομπές άνθρακα.

Σε μια ηχογραφημένη ομιλία, ο Κινέζος Πρόεδρος ανέφερε πως «η Κίνα θα εντείνει την υποστήριξη προς άλλες αναπτυσσόμενες χώρες στην ανάπτυξη πράσινης ενέργειας και χαμηλών εκπομπών άνθρακα και δεν θα κατασκευάσει νέα έργα ενέργειας με άνθρακα στο εξωτερικό».

Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και την έκταση του σχεδίου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr