NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Τα iPhone θα μετατραπούν σε... ψυχολόγους για το άγχος και την κατάθλιψη

Τα iPhone θα μετατραπούν σε... ψυχολόγους για το άγχος και την κατάθλιψη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple εργάζεται σε μια σειρά νέων έργων, βάσει των οποίων αναπτύσσει τεχνολογίες που θα την βοηθήσουν να εντοπίζει το άγχος και την κατάθλιψη.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, η εταιρεία προσπαθεί να σχεδιάσει αλγόριθμους που θα την βοηθήσουν να εντοπίσει και να διαγνώσει τέτοια θέματα ψυχικής υγείας χρησιμοποιώντας τα βιομετρικά δεδομένα των χρηστών.

Τα έργα υλοποιούνται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και την εταιρεία βιοτεχνολογίας Biogen.

Ο νέος αλγόριθμος αναμένεται πως θα λαμβάνει διαγνωστικές αποφάσεις αναλύοντας τις εκφράσεις του προσώπου των χρηστών, τον τρόπο ομιλίας τους, τη συχνότητα και την ταχύτητα των περιπάτων τους, τα πρότυπα του ύπνου τους και, τέλος, τους καρδιακούς παλμούς και τους ρυθμούς αναπνοής.

Η τεχνολογία αναμένεται πως θα εξετάζει, επίσης, τη συχνότητα των λαθών πληκτρολόγησης και το είδος των κειμένων που γράφουν οι χρήστες.

Προκειμένου να αποφευχθούν ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο των δεδομένων, δεν θα αποστέλλεται καμία ανάλυση των δεδομένων στους διακομιστές της Apple και όλα θα πραγματοποιούνται στις συσκευές των χρηστών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr