NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Ακόμη και πάνω από μια δεκαετία θα χρειαστούν τα έργα Open Banking

Ακόμη και πάνω από μια δεκαετία θα χρειαστούν τα έργα Open Banking

Νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε από την ευρωπαϊκή πλατφόρμα ανοικτής τραπεζικής Tink, αποκαλύπτει ότι παρά την αυξανόμενη αποδοχή, η πλήρης εφαρμογή της ανοικτής τραπεζικής θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να πραγματοποιηθεί.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε 308 στελέχη σε 12 χώρες, διαπίστωσε ότι τέσσερις στους δέκα (40%) πιστεύουν ότι ο οργανισμός τους θα χρειαστεί από 5 έως 10 χρόνια για να υλοποιήσει τους στόχους του, ενώ ένα επιπλέον 37% πιστεύει ότι θα χρειαστεί πάνω από μια δεκαετία.

Αυτά τα χρονοδιαγράμματα αντικατοπτρίζουν το μέγεθος της εργασίας, με πολλούς οργανισμούς να ξεκινούν περίπλοκα, μεγάλης κλίμακας έργα ανοικτού τραπεζικού μετασχηματισμού, που θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να πραγματοποιηθούν.

Από τους ερωτηθέντες, στελέχη στην Ισπανία (37%), την Ιταλία (34%) και τη Γαλλία (30%) ήταν τα πιο αισιόδοξα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα - προβλέποντας ότι οι στόχοι των ιδρυμάτων τους μπορούν να ολοκληρωθούν σε λιγότερο από πέντε χρόνια.

Αυτό αντανακλά ένα πιο περιορισμένο πεδίο για ανοικτές τραπεζικές στρατηγικές σε αυτές τις αγορές, εστιάζοντας σε βραχυπρόθεσμες περιπτώσεις χρήσης βάσει συμμόρφωσης και όχι σε έργα μετασχηματισμού μεγάλης κλίμακας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr