NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

​Πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο ASI Chain of Custody για τις εγκαταστάσεις της ElvalHalcor​

​Πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο ASI Chain of Custody για τις εγκαταστάσεις της ElvalHalcor​

Την πιστοποίηση των εγκαταστάσεων παραγωγής του Τομέα Έλασης Αλουμινίου – «Elval», στα Οινόφυτα, σύμφωνα με το πρότυπο ASI Chain of Custody Standard (CoC) ανακοίνωσε η ElvalHalcor. Η επιθεώρηση διενεργήθηκε από την DNV Business Assurance Services UK LTD από τις 30 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου 2021, και ολοκληρώθηκε με επιτυχία οδηγώντας σε πλήρη πιστοποίηση του Τομέα Έλασης Αλουμινίου της ElvalHalcor.

Η ElvalHalcor είναι πλέον η πρώτη ελληνική εταιρεία που πιστοποιεί τις εγκαταστάσεις της παραγωγής αλουμινίου (Τομέα Έλασης Αλουμινίου – «Elval»), σύμφωνα με το Πρότυπο ASI Chain of Custody Standard της Aluminium Stewardship Initiative (ASI), ενώ από πέρυσι παραμένει η μόνη στην Ελλάδα που έχει πιστοποιήσει τις εγκαταστάσεις της σύμφωνα και με το πρότυπο ASI Performance Standard.

Η πιστοποίηση ASI CoC επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει στους πελάτες της πιστοποιημένα κατά ASI προϊόντα αλουμινίου, εξασφαλίζοντας ότι προέρχονται από υλικό που έχει γίνει αντικείμενο προμήθειας και επεξεργασίας με υπεύθυνες πρακτικές, σύμφωνα με τα κριτήρια που καθορίζονται από τα πρότυπα ASI, για κάθε στάδιο της παραγωγικής τους διαδικασίας. Η πιστοποίηση αυτή επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ElvalHalcor στη βιώσιμη ανάπτυξη και ενδυναμώνει τη δυνατότητά της να προσφέρει προϊόντα αλουμινίου που έχουν παραχθεί με βιώσιμες μεθόδους.

Ο κ. Λάμπρος Βαρούχας, Γενικός Διευθυντής του Τομέα Έλασης Αλουμινίου – «Elval» και Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της ElvalHalcor, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που λαμβάνουμε την πιστοποίηση ASI Chain of Custody Standard, ένα σημαντικό επίτευγμα για το πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης που εφαρμόζουμε. Στηριζόμενοι στις στέρεες πρακτικές ESG που υλοποιούμε εδώ και καιρό στις εγκαταστάσεις παραγωγής μας, αυτή η πιστοποίηση μας επιτρέπει να προσφέρουμε στους πελάτες μας πιστοποιημένα κατά ASI προϊόντα αλουμινίου, κατασκευασμένα από υλικά που προέρχονται και κατεργάζονται εντός των υπεύθυνων αλυσίδων εφοδιασμού που έχουν πιστοποιηθεί από την Aluminium Stewardship Initiative».

Το πρόγραμμα πιστοποίησης ASI αναπτύχθηκε έπειτα από μία ενδελεχή, πολυ-συμμετοχική διαβούλευση και είναι η μόνη ολοκληρωμένη εθελοντική πρωτοβουλία πιστοποίησης σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης στην αλυσίδα αξίας του αλουμινίου. Το πρότυπο ASI Chain of Custody, συμπληρώνει το πρότυπο ASI Performance Standard και καθορίζει απαιτήσεις για την προμήθεια και την παραγωγή πιστοποιημένου κατά ASI αλουμινίου, σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του μετάλλου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr