NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Διπλή διάκριση στα Manufacturing Excellence Awards 2021 για τον Όμιλο Ηρακλής

Διπλή διάκριση στα Manufacturing Excellence Awards 2021 για τον Όμιλο Ηρακλής

​Διπλή βράβευση απέσπασε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στα Manufacturing Excellence Awards 2021, που διοργανώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την Boussias Communications με στόχο να επιβραβεύσουν τις βέλτιστες και καινοτόμες πρακτικές στην ελληνική βιομηχανία.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ απέσπασε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Περιβαλλοντική και Ενεργειακή Πολιτική» για τις πρωτοβουλίες που υλοποιεί για την ταχύτερη μετάβαση σε κλιματικά ουδέτερες και κυκλικές κατασκευές. Ειδικότερα, ο Όμιλος υλοποιεί μακροχρόνιο περιβαλλοντικό επενδυτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει επενδύσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεών του με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και δράσεις περαιτέρω απανθρακοποίησης της παραγωγικής του διαδικασίας και υποκατάστασης ορυκτών πρώτων υλών και καυσίμων με εναλλακτικά υλικά.

Επιπλέον, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ έλαβε το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Στρατηγική́ για τα ESG» για την αφοσίωσή του στη συνεχή βελτίωση των επιδόσεών του σε σχέση με το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση. Εστιάζοντας σε τέσσερις πυλώνες: το κλίμα, την κυκλική οικονομία, τη φύση και τις τοπικές κοινωνίες, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ υλοποιεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική σε θέματα ESG, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πρωτοβουλίες στήριξης των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται και επενδύσεις σε «πράσινες» πρακτικές που οδηγούν στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων. Με σταθερή προσήλωση στη βιώσιμη ανάπτυξη, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ έγινε η πρώτη τσιμεντοβιομηχανία στην Ελλάδα που απέκτησε Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (Environmental Product Declaration) για όλους τους τύπους τσιμέντου που παράγει στα Εργοστάσιά του στο Βόλο και το Μηλάκι.

Η Εύη Ιωαννίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά «Οι διακρίσεις μας είναι άρρηκτα συνυφασμένες με την αφοσίωσή μας να κάνουμε πράξη το όραμά μας για ένα πιο βιώσιμο σήμερα και ένα καλύτερο αύριο. Με επίκεντρο τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την κοινωνία, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να συμβάλουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας, ως παράγοντας οικονομικής δραστηριότητας και δημιουργίας προστιθέμενης αξίας για όλους τους κοινωνικούς μας εταίρους».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr