NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Ιρλανδία θα ενταχθεί στην συμφωνία για τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο του 15%

Η Ιρλανδία θα ενταχθεί στην συμφωνία για τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο του 15%

Η Ιρλανδία αποφάσισε να βάλει την υπογραφή της σε μια παγκόσμια συμφωνία που θα αυξήσει τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο στο 15%, σηματοδοτώντας μια τεράστια στροφή στην πολιτική της.

Οι χώρες των G-7 και G-20 συμφώνησαν το καλοκαίρι να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την εναρμόνιση των φορολογικών κανονισμών σε όλο τον κόσμο.

Το σχέδιο, αν εφαρμοστεί, θα υποχρεώσει τις πολυεθνικές να πληρώνουν φόρο εκεί όπου δραστηριοποιούνται -όχι μόνο όπου έχουν την έδρα τους- και θα επιβάλει έναν ελάχιστο παγκόσμιο εταιρικό φόρο 15%.

Η Ιρλανδία διαθέτει ένα από τα πιο ελκυστικά ποσοστά για εταιρείες στον κόσμο, με 12,5% και, μέχρι τώρα, αρνιόταν να συμμετάσχει στο σχέδιο.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο ιρλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας RTE ανέφερε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε αύξηση από 12,5% σε 15%, για εταιρείες με κύκλο εργασιών άνω των 750 εκατομμυρίων ευρώ.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε αργότερα από τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Paschal Donohoe.

«Με την ένταξη σε αυτήν τη συμφωνία, πρέπει να θυμόμαστε ότι υπήρξαν 140 χώρες που ενεπλάκησαν σε αυτή τη διαδικασία και πολλές χρειάστηκε να κάνουν συμβιβασμούς», δήλωσε ο Donohoe.

«Αλλά πιστεύω ότι η συμφωνία είναι ισορροπημένη και αντιπροσωπεύει έναν δίκαιο συμβιβασμό που αντικατοπτρίζει τα συμφέροντα και τη συμβολή των χωρών που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr