NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Naval Group: Νέα προγράμματα καινοτομίας για την υπεροχή των σωμάτων ναυτικού

Naval Group: Νέα προγράμματα καινοτομίας για την υπεροχή των σωμάτων ναυτικού

Στις 7 Οκτωβρίου 2021, η Naval Group έφερε κοντά τους πελάτες της, τη βιομηχανία και τους ακαδημαϊκούς εταίρους για την πέμπτη έκδοση των Ημερών Καινοτομίας της Naval στο Issy-les-Moulineaux. Με αυτή την αφορμή, η Naval Group παρουσιάζει αρκετά προγράμματα καινοτομίας σχεδιασμένα να διασφαλίσουν τη ναυτική υπεροχή των σωμάτων ναυτικού σήμερα αλλά και στο μέλλον.

Ο Pierre Eric Pommellet, CEO της Naval Group δήλωσε: «Οι Ημέρες Καινοτομίας της Naval Innovation Days αποτελούν ουσιαστικό στοιχείο στην προετοιμασία της ναυτικής βιομηχανίας του αύριο, σε συνεργασία με παίκτες του τομέα Ε & Α και τους πελάτες μας. Αυτή η επιστημονική και βιομηχανική συν-καινοτομία μας επιτρέπει να αποτυπώσουμε το καλύτερο της καινοτομίας για να αντιμετωπίσουμε την επιτάχυνση τόσο της καινοτομίας όσο και των απειλών. Καινοτομούμε συνεχώς σε όλα τα στάδια της ζωής ενός πλοίου, από τον σχεδιασμό μέχρι τη συντήρηση. Μας οδηγεί μια ενιαία φιλοδοξία: να συμβάλλουμε στην επιχειρησιακή υπεροχή των ναυτικών δυνάμεων, εγγυώντας την πληροφοριακή ανωτερότητα, τη δέσμευση και την ικανότητα αντοχής στη θάλασσα»

Οι Ημέρες Καινοτομίας της Naval Innovation είναι αφιερωμένες στις ναυτικές τεχνολογίες του αύριο, για να προετοιμάσουν το μέλλον της ναυτικής άμυνας. Καθώς ο ρυθμός καινοτομίας επιταχύνεται κάθε χρόνο, η Naval Group επικεντρώνεται σε μια ανοικτή δυναμική καινοτομίας. Οι στόχοι του Ομίλου είναι να ενισχυθεί το άνοιγμα και την ανταλλαγή μεταξύ πολλών οικοσυστημάτων, να ενσωματωθούν οι πραγματικές τεχνολογικές εξελίξεις στα πλοία πιο γρήγορα και βιώσιμα, και να προσφέρουν ένα πραγματικό πλεονέκτημα ικανότητας στο θέατρο επιχειρήσεων, όπως προτείνεται από τη νέα φρεγάτα Άμυνας και Παρέμβασης.

Η Naval Group βασίζεται σε νέες τεχνολογίες (ψηφιοποίηση, τεχνητή νοημοσύνη, επαυξημένη πραγματικότητα) για να επανεφεύρει τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συντήρηση πλοίων, προκειμένου να παρέχει στους πελάτες της τις επιστημονικές, τεχνολογικές και βιομηχανικές δυνατότητες που χρειάζονται για να υποστηρίξουν την κυριαρχία τους μακροπρόθεσμα.

Οι Ημέρες Καινοτομίας της Naval απεικονίζουν και προωθούν το έργο που πραγματοποιείται από κοινού με τους εταίρους και τους πελάτες του Ομίλου. Η συνέχεια και η διαρκής βελτίωση των σημερινών προγραμμάτων καλύπτουν την ανάγκη για σταδιακή καινοτομία, ενώ τα νέα έργα που επιλέγονται καλύπτουν την ανάγκη για τεχνολογικές ανακαλύψεις.

Επιλέχθηκαν πέντε έργα καινοτομίας για να απεικονίσουν αυτήν την ημέρα:

Ένας ωκεάνιος υποβρύχιος επιδείκτης μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Η υποβρύχια απειλή γίνεται μείζον ζήτημα για τα ναυτικά σώματα στο εγγύς μέλλον. Το Oceanic Underwater Drone Demonstrator είναι ένα έργο που συνδυάζει τεχνολογικές εξελίξεις. Μία από τις κύριες προκλήσεις είναι η ελεγχόμενη αυτονομία λήψης αποφάσεων, η οποία θα βρίσκεται στο επίκεντρο των δυνατοτήτων των drone. Αυτός ο επιδείκτης θα επιτρέψει τον σχεδιασμό, την πιστοποίηση και την επικύρωση τεχνολογικών δομικών στοιχείων. Αυτό το workshop, που παρουσιάστηκε στις Ημέρες Καινοτομίας της Naval, αναδεικνύει τις ευκαιρίες για ευέλικτη ανάπτυξη, μαζί με τις γαλλικές αρχές και τους συνεργάτες μας, για την παροχή προηγμένων συστημάτων αφιερωμένων στον υποβρύχιο πόλεμο του αύριο.

Physical integration of UAVs

Η φυσική ενσωμάτωση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους, είτε είναι αερομεταφερόμενο, είτε επιφανείας είτε υποβρύχιο, με ένα πλοίο είναι μια ιδιαίτερα εκτεταμένη διαδικασία που απαιτεί όλες τις δεξιότητες της Naval Group. Τα drones αποτελούν ουσιαστικό συστατικό του μελλοντικού συνεργατικού πολέμου καθώς προσφέρουν μια νέα διέξοδο από την απομόνωση χάρη στην ανταλλαγή πληροφοριών που συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο μεταξύ πλοίων. Ως αναπόσπαστο μέρος του πλοίου, το drone γίνεται ζωτικό όργανο και προέκταση του πεδίου δράσης του πλοίου.

Υποβοήθηση ελιγμών υπό πολλαπλές απειλές

Με βάση τις γνώσεις της για υποβρύχια συστήματα πολέμου, η Naval Group ανέπτυξε, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Flinders στην Αυστραλία, ένα εργαλείο υποστήριξης αποφάσεων, το οποίο προσφέρει στον διοικητή μια ασφαλή διαδρομή χωρίς να εντοπιστεί. Είναι το προϊόν τεχνικών και επιστημονικών καινοτομιών στους τομείς των ψηφιακών συστημάτων και της ναυτικής ακουστικής.

Απόδοση σύνθετων διαλυμάτων

Η πρόοδος στα πολυλειτουργικά υλικά κατέστησε δυνατή τη σχεδίαση μεγάλων, σταθερών και κινούμενων εξαρτημάτων. Τα σύνθετα υλικά, τα οποία είναι ελαφριά, ισχυρά, ανθεκτικά στη διάβρωση, πυρίμαχα και ικανά να πάρουν οποιοδήποτε σχήμα, είναι πλέον μια σοβαρή εναλλακτική λύση στα κράματα χάλυβα και μετάλλων. Η Naval Group και οι συνεργάτες της είναι σε θέση να προτείνουν νέες αρχιτεκτονικές λύσεις ικανές να βελτιώσουν τη συνολική απόδοση των πλοίων και των υποβρυχίων της.

Διαχείριση κινδύνων κυβερνοασφάλειας

Επειδή οι απειλές στον κυβερνοχώρο μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την αποστολή ενός πλοίου, η διατήρησή του σε ασφαλή κατάσταση είναι ζωτικής σημασίας.

Η Naval Group αναπτύσσει λύσεις για να δώσει στο πλήρωμα μια συνολική θεώρηση των κινδύνων του κυβερνοχώρου, μέσω δυναμικής διαχείρισης κινδύνου που προσδιορίζει σε πραγματικό χρόνο τα πιο κρίσιμα συστήματα που πρέπει να ενημερωθούν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr