NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Adecco: ​Experience Work Day - Mια πρωτοβουλία αφιερωμένη στους νέους

Adecco: ​Experience Work Day - Mια πρωτοβουλία αφιερωμένη στους νέους

Στις 20 και 21 Οκτωβρίου, ο Όμιλος Adecco πραγματοποιεί μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Experience Work Day που στοχεύει στην ομαλότερη ένταξη των νέων στον κόσμο της εργασίας. Η πρωτοβουλία διοργανώνεται σε όλες σχεδόν τις χώρες όπου έχει παρουσία ο Όμιλος Adecco, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Το Experience Work Day ξεκίνησε το 2013, ως μέρος του Προγράμματος CEO for One Month, με στόχο να συνεισφέρει στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και του χάσματος δεξιοτήτων, βελτιώνοντας την απασχολησιμότητα των νέων υποψηφίων και βοηθώντας τους με τα κατάλληλα εφόδια να προετοιμαστούν καλύτερα για τον κόσμο της εργασίας. Κατά τη διάρκεια του Experience Work Day, εξειδικευμένα στελέχη του Ομίλου Adecco σε όλο τον κόσμο θα αναλάβουν για 24 ώρες ρόλο μέντορα μεταδίδοντας τη γνώση και την εμπειρία τους στα νέα ταλέντα απαντώντας σε απορίες και προβληματισμούς.

Ο Όμιλος Adecco αφιερώνει την ημέρα αυτή σε ταλαντούχους νέους που – υπό κανονικές συνθήκες – υποδέχεται στα γραφεία του και τους δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια ημέρα εργασίας δίπλα σε στελέχη που το αντικείμενο εργασίας τους τους ενδιαφέρει μελλοντικά να το ακολουθήσουν και οι ίδιοι. Λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, δεν είναι δυνατή η υλοποίηση του προγράμματος με φυσική παρουσία συμμετεχόντων στα γραφεία του οργανισμού. Παρόλα αυτά και φέτος θα δοθεί η ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν webinars και να λάβουν χρήσιμες συμβουλές για τη μελλοντική επαγγελματική τους πορεία.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υποψηφίους χωρίς ή με πολύ περιορισμένη εργασιακή εμπειρία και οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με αποτελεσματικές μεθόδους αναζήτησης εργασίας, συμβουλές επιτυχημένης συνέντευξης αλλά και να ενημερωθούν για τα απαραίτητα εφόδια που θα χρειαστεί να αποκτήσουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους προκειμένου να ενταχθούν με επιτυχία στον κόσμο των επιχειρήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε σχεδόν 50 θεματικές ενότητες εκείνες που θα υλοποιηθούν στις γλώσσες που γνωρίζουν και να δηλώσουν συμμετοχή.

Η oμάδα του Ομίλου Adecco στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει στις 21 Οκτωβρίου στις 15:00 το webinar με θέμα «Αναζήτηση Εργασίας στον Ψηφιακό Κόσμο» στα Ελληνικά. Στο webinar αυτό θα αναπτυχθούν οι ενότητες:

  • Αναζήτηση εργασίας μέσω διαδικτύου
  • Επαγγελματική δικτύωση μέσω διαδικτύου
  • Συνέντευξη εξ αποστάσεως

Δείτε τη λίστα όλων των διαθέσιμων webinars [εδώ]

Δείτε το συνοπτικό βίντεο από το Experience Work Day 2020:

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr