NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

Στο Aegean College το πιο καταρτισμένο Bachelor Αγγλικής Φιλολογίας

Στο Aegean College το πιο καταρτισμένο Bachelor Αγγλικής Φιλολογίας

​Το Aegean College είναι ένα άρτια οργανωμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα, σε Αθήνα, Πειραιά και Λάρισα, εφάμιλλο των σημαντικότερων ευρωπαϊκών ιδρυμάτων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης.

Μέσα από τις συνεργασίες του με κορυφαία Κρατικά Βρετανικά Πανεπιστήμια το Aegean College προσφέρει ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και μία σειρά προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, αναλυτικότερα, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Επαγγέλματα Υγείας, Κοινωνικές Επιστήμες, Ναυτιλιακά και Τουριστικά επαγγέλματα. Επίσης, προσφέρονται και σεμινάρια δια βίου μάθησης πιστοποιημένα από διεθνείς φορείς. Όλα τα προγράμματα είναι εγκεκριμένα με τη διαδικασία του Validation ή του Franchise από τα εκάστοτε συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια, κι έχουν αναγνώριση από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα προγράμματα είναι το BΑ (Hons) στη Διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας που στοχεύει στην εκπαίδευση και κατάρτιση καθηγητών αγγλικής γλώσσας και προσφέρεται σε συνεργασία με το University of Essex. Η Αγγλική Φιλολογία είναι από τα επαγγέλματα που εκτός από τον τομέα της εκπαίδευσης δίνουν το έναυσμα για μια σταδιοδρομία σε τομείς όπως η δημόσια διοίκηση, η έρευνα, η δημοσιογραφία, η συνεργασία με εκδοτικούς οίκους, η επιμέλεια κειμένων, η ενασχόληση με κοινωνικές οργανώσεις καθώς και η διαφήμιση.

Το πρόγραμμα προσφέρει γνώσεις και δεξιότητες στο πεδίο της διδασκαλίας της αγγλικής ως ξένης γλώσσας σε ένα διεπιστημονικό πλαίσιο. Το συγκεκριμένο πλαίσιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις επιστήμες της Παιδαγωγικής, της Γλωσσολογίας, θεωρητικής και εφαρμοσμένης, της Ψυχολογίας, της Λογοθεραπείας, της Ψηφιακής Τεχνολογίας και της Μετάφρασης. Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες απαραίτητες για έναν σύγχρονο επαγγελματία όπως η δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού, η παιδαγωγική αξιοποίηση του παιχνιδιού, της τέχνης και του θεάτρου στη διδακτική πράξη, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καθώς επίσης δεξιότητες ηγεσίας, επιχειρηματικότητας και έρευνας.

Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και θέματα που αφορούν τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη, εστιάζει στη διδασκαλία των αγγλικών σε παιδιά και ενήλικες, και δίνει στους σπουδαστές την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις και τις προοπτικές τους όχι μόνο στην αγγλική γλώσσα αλλά και στην αγγλόφωνη λογοτεχνία και πολιτισμό.

Οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης, η οποία θα συμβάλει στην στην περαιτέρω ανάπτυξη των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων και προοπτικών.

Τα μαθήματα γίνονται στο σύγχρονο εργαστήριο Παιδαγωγικών του κολλεγίου, που έχει σχεδιαστεί με βάση τα ισχύοντα διεθνή εκπαιδευτικά και επαγγελματικά πρότυπα δημοτικής εκπαίδευσης, μέσα στα οποία θα γίνεται και προσομοίωση πραγματικών συνθηκών που επικρατούν στο επαγγελματικό πεδίο.

Το πρόγραμμα είναι ευέλικτο και προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της αγοράς που εισάγει τους φοιτητές σε όλο το εύρος των θεωριών και των τεχνικών της σύγχρονης Παιδαγωγικής.

Οι διδάσκοντες είναι διακεκριμένοι παιδαγωγοι και φιλόλογοι αφού το ίδρυμα εξασφαλίζει αποκλειστικές συνεργασίες με κορυφαίους επαγγελματίες και επιστήμονες του χώρου της Παιδαγωγικής και της Διδασκαλίας της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας.

Στο πλαίσιο διεπιστημονικών ομάδων παρέμβασης οι φοιτητές του προγράμματος της αγγλικής φιλολογίας συνεργάζονται με φοιτητές άλλων τομέων καθώς συμμετέχουν και σε εκδηλώσεις, στις οποίες εμφανίζονται κορυφαία ονόματα του χώρου των Παιδαγωγικών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr