NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Digital Στρατηγική: Αναγκαία για κάθε σύγχρονη επιχείρηση

Digital Στρατηγική: Αναγκαία για κάθε σύγχρονη επιχείρηση

Ο ψηφιακός κόσμος δημιουργεί νέες ανάγκες αλλά και νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις. Δείτε γιατί μια digital marketing στρατηγική είναι αναγκαία.

Digital Στρατηγική: Αναγκαία για κάθε σύγχρονη επιχείρηση

Οι επιχειρήσεις δε λειτουργούν όπως λειτουργούσαν παλαιότερα. Δεν αντιμετωπίζουν καν τις ίδιες προκλήσεις και σίγουρα έχουν διαφορετικές ανάγκες.

Πέρα όμως απ’ τις επιχειρήσεις, ακόμη και οι άνθρωποι πλέον, βιώνουν διαφορετικά την καθημερινότητά τους.

Αυτό μας αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ένα πράγμα:

Ο κόσμος μας εξελίσσεται συνεχώς.

Και μαζί του συμβαδίζει και ο επιχειρηματικός κόσμος, δημιουργώντας ένα νέο περιβάλλον για κάθε επιχειρηματία.

Αυτό δεν είναι άλλο από την ψηφιακή εποχή, όπου η πληροφορία ρέει με τεράστια ελευθερία και οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε αυτή.

Σε αυτή λοιπόν την αλλαγή, οφείλουν να προσαρμοστούν και οι επιχειρηματίες.

Συζητήσαμε λοιπόν, με την ομάδα της εταιρείας κατασκευής ιστοσελίδων και marketing digital challenge_ πάνω στο θέμα.

Ας δούμε τι μας είπαν.

Γιατί οι επιχειρήσεις χρειάζονται μια digital marketing στρατηγική;

Το digital marketing, προσφέρει όλα τα εργαλεία, ώστε κάθε επιχείρηση να δημιουργήσει μια ισχυρή online παρουσία.

Έτσι, θα μπορέσει να ενδυναμώσει το brand της, να βρει περισσότερους πελάτες και να συνεχίσει την ανάπτυξή της.

Δυστυχώς, όμως, πολλές επιχειρήσεις είτε αγνοούν κάποια από αυτά τα εργαλεία, είτε δεν τα εφαρμόζουν σωστά και με πλάνο.

Κάνουν δηλαδή τυχαίες κινήσεις, ή προσπαθούν να αντιγράψουν τον ανταγωνισμό. Τις περισσότερες φορές με λάθος προσέγγιση.

Αν λοιπόν η επιχείρησή σας δεν ακολουθεί μια ψηφιακή στρατηγική:

  • Δε θα μπορέσετε να ορίσετε τους στόχους σας: Ο τελικός στόχος μπορεί να είναι η αύξηση των πωλήσεων, δε σημαίνει όμως ότι θα είναι και ο αρχικός. Αν η επιχείρησή σας δεν έχει ορίσει τους στόχους της, τότε θα δυσκολευτεί πολύ να δει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οποιαδήποτε κι αν είναι αυτά.
  • Θα χάσετε την ευκαιρία να συνδεθείτε με το κοινό σας: Σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι είναι καθημερινά στα social media ή κάνουν αναζητήσεις στην Google. Αν δεν έχετε ένα συγκεκριμένο πλάνο, τότε θα χάσετε την ευκαιρία να σας βρουν περισσότεροι χρήστες. Άρα και εν δυνάμει πελάτες.
  • Ο ανταγωνισμός θα “κλέβει” μερίδιο της αγοράς: Πλέον, πολλές επιχειρήσεις αξιοποιούν τη δύναμη του digital marketing. Σκεφτείτε λοιπόν, ότι όσα δεν κάνετε εσείς, θα τα κάνουν οι ανταγωνιστές σας. Εξασφαλίζοντας προβάδισμα στην αγορά.
  • Θα χάσετε πιθανές ευκαιρίες: Με τις εξελίξεις να “τρέχουν” στο ψηφιακό περιβάλλον, δημιουργούνται και νέες ευκαιρίες. Αν λοιπόν δεν έχετε κάποια στρατηγική, δε θα μπορέσετε να τις αξιοποιήσετε εύκολα ή στον κατάλληλο χρόνο.
  • Θα υπάρχουν περισσότερα ρίσκα: Στρατηγική, σημαίνει ότι θα κινείστε με συγκεκριμένες κινήσεις για να πετύχετε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Αν λοιπόν η επιχείρησή σας εφαρμόζει πρακτικές χωρίς πλάνο, τότε θα είναι και πιο ευάλωτη στα διάφορα ρίσκα. Δύο από τα σημαντικότερα είναι: Πρώτον, ότι δε θα ξέρει τι λειτουργεί και τι όχι. Επομένως, δε θα μπορεί να αναπροσαρμόζει τη στρατηγική της. Και δεύτερον, υπάρχει κίνδυνος να χαραμίσει πολύτιμους πόρους χωρίς να δει αποτελέσματα,

Τι πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις;

Οι επιχειρήσεις, θα πρέπει για αρχή να ορίσουν τους στόχους τους και το ιδανικό κοινό τους.

Έπειτα, θα πρέπει να δημιουργήσουν μια στρατηγική, ικανή να πετύχει τους στόχους αυτούς.

Η στρατηγική πρέπει να είναι δυναμική, να αναθεωρείται και να αναπροσαρμόζεται, ανάλογα τις συνθήκες και τα αποτελέσματα.

Το digital marketing, έχει ένα “πλήρες οπλοστάσιο”, ώστε να μπορέσει κάθε επιχείρηση να φτιάξει τη δική της στρατηγική. Ό,τι επιχείρηση και να είναι.

Το social media marketing, η προώθηση μέσω SEO, οι online διαφημίσεις, το branding, τα apps, το email marketing και άλλα, μπορούν να αξιοποιηθούν για τα μέγιστα αποτελέσματα.

Σίγουρα λοιπόν, δεν αρκεί μονάχα η κατασκευή ενός eshop για την επιχείρηση ή μιας social media σελίδας. Αλλά, χρειάζεται και το σωστό πλάνο, ώστε να μπορέσει να σταθεί ισχυρά στο online περιβάλλον.

Εμείς, αν έχουμε να πούμε κάτι στους επιχειρηματίες είναι ότι:

Σημασία έχει, η επιχείρηση να κατανοήσει τι πραγματικά χρειάζεται και τι θα τη βοηθήσει σε αυτό.

Το κατάλληλο agency, μπορεί επίσης να σταθεί σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια και να βοηθήσει την επιχείρηση να πετύχει τους στόχους της.

Η ψηφιακή εποχή άλλωστε ήρθε για να μείνει και αν οι επιχειρήσεις δεν αξιοποιήσουν τα “όπλα” του marketing, τότε ίσως το κάνουν οι ανταγωνιστές τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr