NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Κατά 68% υψηλότερα έσοδα ανά εργαζόμενο παρουσιάζουν οι ΜμΕ με πατέντες

Κατά 68% υψηλότερα έσοδα ανά εργαζόμενο παρουσιάζουν οι ΜμΕ με πατέντες

​Ποιο το όφελος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την κατοχή τίτλων Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, όπως Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας, Σχέδια ή Σήματα; Μα φυσικά, το ότι παρουσιάζουν 68% υψηλότερα έσοδα ανά εργαζόμενο και οι υπάλληλοί τους αμείβονται με υψηλότερους μισθούς σε σχέση με όσες δεν είναι κάτοχοι Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Αυτό έδειξε κοινή μελέτη των European Union Intellectual Property Office (EUIPO) και European Patent Office (EPO) (δημοσίευση στοιχείων: 2019) για τις Ευρεσιτεχνίες, τα Βιομηχανικά Σχέδια και τα Εμπορικά Σήματα που προστατεύονται και αποτελούν άυλο κεφάλαιο και περιουσιακό στοιχείο για μια επιχείρηση.

Με τη διαμόρφωση της κατάλληλης στρατηγικής, βασισμένης στην προστασία του άυλου κεφαλαίου, ο επιχειρηματίας μπορεί να υποστηρίξει και να αναπτύξει τα επιχειρηματικά του σχέδια.

Η Βιομηχανική Ιδιοκτησία θα σας βοηθήσει να μεταφράσετε τις ιδέες σας σε προϊόντα και τα μονοπωλιακά δικαιώματα που σας προσφέρουν οι τίτλοι προστασίας των διάφορων επινοημάτων, θα αποτελέσουν ένα ισχυρό εργαλείο, όχι μόνο επιβίωσης, αλλά και ανάπτυξης έναντι του ανταγωνισμού.

Στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), αποκλειστικά αρμόδιο φορέα στην Ελλάδα για την προστασία των Ευρεσιτεχνιών, των Βιομηχανικών Σχεδίων και των Εμπορικών Σημάτων, αναγνωρίζουμε ότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται τη σωστή υποστήριξη για να πλοηγηθούν με επιτυχία σ’ ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Ο ΟΒΙ στηρίζει τις ΜμΕ των επιχειρηματιών και των ερευνητών, καθώς και στην αποστολή τους που είναι η εμπορευματοποίηση των ιδεών τους και η δημιουργία επιτυχημένων προϊόντων (brands), δίνοντας τους απαραίτητα εργαλεία, όπως είναι οι τίτλοι Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, προκειμένου να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις που κατέχουν ή οραματίζονται να αποκτήσουν.

Με σκοπό την ενημέρωση των ΜμΕ για τη σημασία της προστασίας της Βιομηχανικής τους Ιδιοκτησίας, σε συνεργασία με το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) δημιουργήσαμε μία ευχάριστη ιστορία όπου πρωταγωνιστούν οι δύο αγαπημένοι και επιτυχημένοι Έλληνες ηθοποιοί, ο Αντώνης Αντωνίου και ο Ιάσωνας Παπαματθαίου. Απολαύστε τους!

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του ΟΒΙ:

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr