NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

realme 8i: Value for money smartphone που υπόσχεται «απίστευτα ομαλή εμπειρία»

realme 8i: Value for money smartphone που υπόσχεται «απίστευτα ομαλή εμπειρία»

​Η τεχνολογία μας αποδεικνύει συνεχώς και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι, όχι μόνο είναι σε θέση να εξελίσσεται και να παρουσιάζει νέες καινοτομίες, αλλά να γίνεται ολοένα και πιο προσιτή. Παράδειγμα, αυτού, η realme και ένα ακόμη smartphone της που φτάνει στην ελληνική αγορά, το realme 8i, συνοδευόμενο από το μότο «απίστευτα ομαλή εμπειρία».

Η κινεζική realme έκανε την εμφάνιση της πριν από περίπου τρία χρόνια και από τότε έχει παρουσιάσει σημαντική ανάπτυξη. Την ώρα που τεχνολογικοί κολοσσοί εγκαταλείπουν την αγορά των smartphone, η συγκεκριμένη αυξάνει τις αποστολές κινητών τηλεφώνων, κάνοντας ευρύτερα γνωστό το brand της.

Άλλωστε, σύμφωνα με την Counterpoint Research, βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους προμηθευτές smartphone στην παγκόσμια κατάταξη. Και αυτό γιατί κατέλαβε την 6η θέση, με 15 εκατομμύρια αποστολές και αύξηση 135,1% σε ετήσια βάση, στο 2ο τρίμηνο του 2021. Την ίδια στιγμή, βρίσκεται στο Top4 των κατασκευαστών smartphones στην Ελλάδα για το 1ο τρίμηνο του 2021. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, τον Αύγουστο έφτασε στο 3,4%.

Ένα από τα νεότερα μοντέλα της, που έφτασε πρόσφατα στα χέρια μας, είναι και το «value for money» realme 8i, το οποίο είναι διαθέσιμο από σήμερα στα ράφια των καταστημάτων. Αρχική τιμή του για την έκδοση 4GB RAM / 64GB αποθηκευτικού χώρου είναι στα 219€, ενώ του «high specs» 4/128GB στα 239€. Από σήμερα και μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου υπάρχει έκπτωση, οπότε η τιμή θα ανέρχεται σε 199€ και 219€ αντίστοιχα.

Ξεκινήσαμε αυτό το hands-on μιλώντας για το πόσο προσιτή γίνεται η τεχνολογία. Και αυτό το λέμε γιατί με 200 ευρώ, πριν από κάποια χρόνια, τα smartphones που μπορούσες να αγοράσεις δεν έφταναν σε καμία περίπτωση τα specs του μοντέλου για το οποίο γράφουμε αυτές τις γραμμές. Είναι εξαιρετικό η υψηλών επιδόσεων τεχνολογία (και όχι τίποτα... μπρίκια) να είναι διαθέσιμη σε μια τιμή που μπορεί να αποκτηθεί από τους περισσότερους.

Τι αγοράζεις, λοιπόν, σήμερα με 200 ευρώ; Πέρα από τις RAM και τους αποθηκευτικούς χώρους που προαναφέραμε, αποκτάς ένα smartphone με οθόνη 6,6 ιντσών, ανάλυσης FHD+ στα 120Hz, οκταπύρηνο Mediatek Helio G96, οπίσθια κάμερα 50MP και εμπρόσθια 16MP, μπαταρία 5000mAh (μέγεθος εξαιρετικά ικανοποιητικό, που ξεφεύγει από τα standards της αγοράς) με 18W Fast Charge, θέση για 2 Nano Card + 1 Micro SD, Android 11 με realme UI 2.0. Εννοείται πως φέρει αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ μέσα στη συσκευασία εντοπίζεται φορτιστής και θήκη.

realme_review_photo4.jpg?mtime=20211014214504#asset:302959

Πιάνουμε τη συσκευή στα χέρια μας. Το πρώτο που παρατηρούμε είναι πως, λόγω της αναλογίας και των διαστάσεων της, «κάθεται» πολύ καλά στο χέρι, προσφέροντας σίγουρο κράτημα. Αναμενόμενα, για το κόστος της, είναι κατασκευασμένη από πλαστικό, ενώ το οπίσθιο μέρος, ανάλογα με την έκδοση, μπορεί να φέρει μαύρο ή μοβ χρώμα. Σημειώνουμε, βέβαια, πως είναι μαγνήτης για δαχτυλιές. Το «feeling», πάντως, με τα στρογγυλέματα, είναι πολύ καλό.

Στο οπίσθιο μέρος και επάνω αριστερά έχουμε το φλας και τους φακούς της κάμερας (που αποδίδουν εξαιρετικές φωτογραφίες, με πολλές λεπτομέρειες υπό το φως της μέρας), κάτω αριστερά ένα λογότυπο της realme και κάτω δεξιά μια ακόμη ενημέρωση (που θα μπορούσε να είναι λιγότερο εμφανής ή με μικρότερα γράμματα). Στην αριστερή πλευρά έχουμε τη θύρα για τις SIM και την microSD αλλά και τα πλήκτρα του ήχου, στην δεξιά το power button (που λειτουργεί και για αποτύπωμα - θα το θέλαμε να προεξέχει λίγο περισσότερο) και στο κάτω μέρος το ηχείο, την USB Type-C και θύρα 3.5mm.

Και το ενεργοποιούμε. Το πρώτο που περιμένουμε να δούμε είναι, φυσικά, το πως «αντιδρά» η οθόνη με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Κινούμαστε στα μενού, κάνουμε scroll σε κείμενο, μπαίνουμε στο epixeiro.gr και πάμε πάνω-κάτω τα κείμενα μας. Τα βλέπουμε να «τρέμουν» στο δικό μας smartphone και να πηγαίνουν «βούτυρο» στο realme 8i. Μετά από αυτό, αναρωτιόμαστε αν θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο smartphone των 60hz που έχουμε.

realme_review_photo2.jpg?mtime=20211014214122#asset:302957

Σε επιδόσεις, έχουμε chipset MediaTek Helio G96 (2x2.05 GHz Cortex-A76 & 6x2.0 GHz Cortex-A55) με GPU Mali-G57 MC2. Παίζουμε κάποια παιχνίδια, κινούμαστε σε εφαρμογές, πλοηγούμαστε στα μενού του Android, η εμπειρία είναι μια χαρά. Φυσικά, δεν θα πρέπει κανείς να ξεχνά πως αποκτά ένα smartphone των 200 ευρώ, οπότε αυτό έρχεται για να ικανοποιήσει «value for money» ανάγκες. Δεν παραλείπουμε να αναφέρουμε το χαρακτηριστικό RAM expansion, που χρησιμοποιεί αποθηκευτικό χώρο για να επεκτείνει την RAM.

Στο λογισμικό, εδώ έχουμε Android 11 με το ιδιαίτερο όμορφο Realme UI 2.0. Το μενού των ρυθμίσεων είναι γεμάτο επιλογές (ίσως χρειάζεται και κάποια αναδιαμόρφωση σε επόμενη έκδοση;), ενώ κάποια από τα software χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουμε είναι η δυνατότητα εγγραφής βίντεο με παράλληλη χρήση και των δύο καμερών αλλά και η δυνατότητα split screen που προσφέρεται (για την παράλληλη εμφάνιση εφαρμογών).

realme_review_photo-s5.jpg?mtime=20211014214756#asset:302960

Εν κατακλείδι, το realme 8i αποτελεί ένα «value for money smartphone», απόδειξη του τι μπορεί να αγοράσει σήμερα, κάποιος, με 199 ευρώ, αλλά και του πόσο ισχυρού «μπασίματος» κάνει η realme στην αγορά. Και όπως και αν το δεις, ο ισχυρός ανταγωνισμός και η πλούσια γκάμα συσκευών κάνει πάντα καλό στον τελικό καταναλωτή: στην τσέπη του και τις ανάγκες του.

realme_review_photo3.jpg?mtime=20211014214244#asset:302958


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr