NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Schneider Electric: Δράσεις για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα

Schneider Electric: Δράσεις για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα

Έκκληση για 3-5 φορές ταχύτερη δράση και μείωση κατά το ήμισυ των εκπομπών αυτήν τη δεκαετία, με έξυπνη, πράσινη ηλεκτρική ενέργεια και αυτοματισμό επόμενης γενιάς απευθύνει η Schneider Electric. Το Innovation Summit World Tour 2021 προτρέπει για ταχεία επιτάχυνση της μείωσης των εκπομπών άνθρακα ώστε να επιτευχθεί o στόχος μηδενικών εκπομπών έως το 2050

Η Schneider Electric υποστηρίζει πως ο κόσμος μπορεί να επιταχύνει την επείγουσα δράση για το κλίμα και να μειώσει κατά το ήμισυ τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) έως το 2030. Ξεκινώντας το Innovation Summit World Tour 2021, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Schneider Electric, Jean-Pascal Tricoire, μίλησε για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να επιτύχουμε μηδενική καθαρή τιμή εκπομπών αερίου, όπως ακριβώς ορίζεται και από την έκθεση "Η επιτακτική ανάγκη του 2030: Ένας αγώνας ενάντια στο χρόνο", που διεξάγεται από το Ινστιτούτο Έρευνας Βιωσιμότητας της Schneider Εlectric.

Το Innovation Summit World Tour (12 Οκτωβρίου-12 Νοεμβρίου) θα πραγματευτεί τις παγκόσμιες κλιματικές προκλήσεις και θα καθοδηγήσει τους πελάτες, τους εταίρους, τις ρυθμιστικές αρχές και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής με σκοπό την ταχεία μείωση των εκπομπών αερίου και την απαλλαγή της παγκόσμιας οικονομίας από τις εκπομπές άνθρακα σε αυτή την κρίσιμη δεκαετία. Οι συμμετέχοντες θα ζήσουν την εμπειρία της ψηφιακής και βιώσιμης καινοτομίας της Schneider Electric και θα μάθουν περισσότερα για το Electricity 4.0 και τον αυτοματισμό της επόμενης γενιάς.

Επείγουσα ανάγκη για ταχεία δράση για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα

Η κεντρική ομιλία του κ. Tricoire στο Innovation Summit World Tour προτρέπει τους συμμετέχοντες να υιοθετήσουν καίρια μέτρα απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα και παραθέτει την έρευνα της Schneider Electric ως σχέδιο για να παραμείνουν εντός μιας τροχιάς υπερθέρμανσης του πλανήτη έως 1,5°C. Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς την ανάγκη μείωσης των εκπομπών κατά 30-50% αυτή τη δεκαετία, καθώς χωρίς αυτή είναι πρακτικά αδύνατο να περιοριστεί η αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1,5°C, όπως περιγράφεται από τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC).

Το μοντέλο του Ινστιτούτου Έρευνας Βιωσιμότητας της Schneider Electric δείχνει πώς το 10GtCO2/y μπορεί να μειωθεί ρεαλιστικά και οικονομικά μέχρι το 2030. Η έκθεση επικεντρώνεται σε ένα υποσύνολο των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου δείχνοντας ότι από τα 50GtCO2e/y, το σενάριο “επιτακτικής ανάγκης του 2030 εντοπίζει την ευκαιρία μείωσης κατά 30% (10GtCO2e/y) από τη βάση 30GtCO2/y όλων των ενεργειακών εκπομπών, που είναι μια σημαντική επιτάχυνση από τις τρέχουσες δεσμεύσεις (που κυμαίνονται γύρω από το 3GtCO2e/y, το οποίο αποτελεί το 10% του στόχου της μείωσης των εκπομπών αερίου). Ωστόσο, παραμένει περίπου το 20GtCO2e/y των εκπομπών που δεν σχετίζονται με την ενέργεια, οι οποίες δεν καλύπτονται από το μοντέλο της παρούσας έκθεσης.

Η εταιρεία ζητά μεγαλύτερη προσπάθεια από κυβερνήσεις και επιχειρήσεις, ενώ το Ινστιτούτο πιστεύει ότι ο μόνος δρόμος για την επιτυχία είναι η ανάπτυξη ψηφιακών τεχνολογιών αλλά και ο εξηλεκτρισμός ως ο ταχύτερος τρόπος για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα των κτιρίων, των μεταφορών και της βιομηχανίας. Αυτή η προσέγγιση εξοικονομεί χρόνο για την αντιμετώπιση δύσκολων τομέων και το μοντέλο αυτό δείχνει σαφώς ότι οι εναλλακτικές διαδρομές θα επιβαρύνουν υπερβολικά τους καταναλωτές.

«Παρά την αυξημένη συζήτηση γύρω από τη βιωσιμότητα και την υιοθέτηση φιλόδοξων στόχων από ολοένα και περισσότερες εταιρείες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η έρευνα αυτή αποκαλύπτει την άμεση ανάγκη να δράσουμε. Η Schneider Electric, αποτελεί μέρος της λύσης. Για να υποστηρίξουμε τους οργανισμούς στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν από τον άνθρακα με γρήγορο ρυθμό και να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για το κλίμα, επιταχύνουμε την επέκταση των παγκόσμιων δραστηριοτήτων για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών βιωσιμότητας ώστε να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση για ουσιαστική πρόοδο στους στόχους ενεργειακής μετάβασης και δράσης για το κλίμα», δήλωσε ο Jean-Pascal Tricoire, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Schneider Electric. «Αυτό που απαιτούν σήμερα οι οργανισμοί είναι ένας αξιόπιστος συνεργάτης που συνδυάζει τον στρατηγικό σχεδιασμό και τον καθορισμό στόχων με ένα αποδεδειγμένο ιστορικό εφαρμογής λύσεων για την επίτευξη ταχύτερων και βιώσιμων αποτελεσμάτων. Έχοντας ξεπεράσει επιτυχώς οι ίδιοι πολλές προκλήσεις βιωσιμότητας, είμαστε σε θέση να τους βοηθήσουμε να προχωρήσουν περαιτέρω».

Στρατηγικές και λύσεις για την απαλλαγή των αλυσίδων αξίας από τις εκπομπές άνθρακα

Βασισμένη στην ηγετική της θέση στον τομέα της βιωσιμότητας και στη φιλοδοξία του Δείκτη Βιωσιμότητας της Schneider (SSI) 2021-2025, η εταιρεία επιταχύνει τις παγκόσμιες συμβουλευτικές δραστηριότητές της στον τομέα της βιωσιμότητας και επεκτείνεται σε ένα δεκαετές ιστορικό επιτυχίας στις υπηρεσίες ενέργειας και βιωσιμότητας.

Σήμερα, η Schneider Electric είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην ενεργειακή απόδοση, τη διαχείριση ενέργειας, τις προμήθειες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την αναφορά επιπέδων άνθρακα, την εκτίμηση του κλιματικού κινδύνου και την απαλλαγή της εφοδιαστικής αλυσίδας από τις εκπομπές άνθρακα, παρέχοντας λογισμικό και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε παραπάνω από το 30% των εταιρειών της λίστας Fortune 500. Πελάτες που περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων είναι οι Johnson & Johnson, Walmart, Faurecia, Kellogg, Takeda, Velux Group, Unilever και T-Mobile.

Πίσω από αυτή την επέκταση, βρίσκεται η αυξανόμενη ζήτηση για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες «φιλοδοξίας + δράσης» της Schneider Εlectric, μεταξύ των οποίων παρέχονται:

  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες για δράση για το κλίμα και συνδεδεμένες υπηρεσίες εκτίμησης της αλυσίδας εφοδιασμού και των κλιματικών κινδύνων
  • Υπηρεσίες επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των εκθέσεων/αξιολογήσεων ESG και των απαιτήσεων φήμης και βιωσιμότητας
  • Υπηρεσίες κυκλικότητας και ιχνηλασιμότητας
  • Ενότητες ESG για τη βραβευμένη πλατφόρμα EcoStruxure™ Resource Advisor για την παρακολούθηση κοινωνικών και διακυβερνητικών μετρήσεων.

Αποτελούμε μέρος της λύσης μέσω της ψηφιακής καινοτομίας

Στο πλαίσιο της φιλοδοξίας της να ηγηθεί της βιώσιμης καινοτομίας και ώσπου η καθαρή τιμή των εκπομπών αερίου να γίνει μηδενική, η Schneider Electric βοηθά τους πελάτες σε πολλούς τομείς να καινοτομήσουν και να προχωρήσουν σε ανοιχτά, δια-λειτουργικά, ψηφιακά και απλοποιημένα συστήματα και εξυπνότερους τρόπους επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στο Innovation Summit World Tour, η Schneider Electric αποκαλύπτει την ψηφιακή καινοτομία για την εξάλειψη του άνθρακα σε κατοικίες, κτίρια, data centers, δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και βιομηχανίες.

Εlectricity 4.0: Τροφοδοτώντας τον νέο ηλεκτρικό κόσμο με έξυπνη πράσινη ενέργεια

Σήμερα, είμαστε μάρτυρες της σύγκλισης της ψηφιοποίησης και του ηλεκτρισμού μέσω λογισμικών. O ηλεκτρισμός κάνει την ενέργεια πράσινη και αποτελεί τον καλύτερο φορέα για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα. Όσον αφορά τώρα την ψηφιοποίηση, κάνει την ενέργεια «έξυπνη», επιτρέποντας την αύξηση της αποδοτικότητας και την εξάλειψη των αποβλήτων. Αυτή τη σύγκλιση παρέχει το «Electricity 4.0», το ‘καύσιμο’ για έναν νέο ηλεκτρικό κόσμο.

Data Centers: Το νέο APC™ Smart-UPS™ Ultra 5kW είναι το πρώτο 5kW Τροφοδοτικό αδιάλειπτης παροχής ισχύος (UPS) του κλάδου, σχεδιασμένο για να παρέχει μεγαλύτερη ισχύ, ευελιξία και έξυπνη παρακολούθηση με το μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα, απελευθερώνοντας πολύτιμο χώρο για ΙΤ edge εφαρμογές. Οι πελάτες των data centers της εταιρείας έχουν μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα κατά 37%.

Έξυπνα σπίτια: Σήμερα, η Schneider Εlectric ανακοινώνει μια σειρά έξυπνων βιώσιμων οικιακών λύσεων, συμπεριλαμβανομένου του Wiser, που βοηθούν στην καταπολέμηση των ενεργειακών αποβλήτων. Μέχρι το 2050, τα νοικοκυριά αναμένεται να είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής ηλεκτρικής ενέργειας και ο μεγαλύτερος συντελεστής εκπομπών CO2 καθώς έως και 34% της ενέργειας θα παράγεται από σπίτια.

Ανθεκτικά ψηφιακά δίκτυα: Η σειρά της τεχνολογίας καθαρού αέρα χωρίς SF6 της εταιρείας, επεκτείνεται με την κύρια μονάδα RM AirSeT Ring, τον πίνακα και το ηλεκτρικό κύκλωμα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας μέσης τάσης MCSeT.

Έξυπνη ηλεκτρική διανομή: Το χαμηλής τάσης TeSys Giga της Schneider, το Canalis Busbar, το PrismaSeT Active, το νέο ComPacT, το TransferPacT και το EcoStruxure Power™, αποτελούν ψηφιακά προϊόντα που θα προσφέρουν μια απλούστερη, πιο βιώσιμη και ασφαλή εμπειρία χρήσης για τον εγκαταστάτη και τους συνεργάτες εξυπηρέτησης και θα ενισχύσουν την ανθεκτικότητα της αναπτυσσόμενης ψηφιακής οικονομίας παγκοσμίως στο πλαίσιο του προγράμματος Συνεργασίες του Μέλλοντος.

Βιομηχανίες του Μέλλοντος: Ανθεκτικότητα και βιωσιμότητα με αυτοματοποίηση επόμενης γενιάς

Οι μεταβολές στην αποδοτικότητα και την ευελιξία μπορούν να επιτευχθούν μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, της τεχνολογίας ‘ψηφιακών διδύμων’, της ανθρώπινης διορατικότητας που υποστηρίζεται από προηγμένα αναλυτικά στοιχεία και το βιομηχανικό λογισμικό των προμηθευτών, συμπεριλαμβανομένου του Performance Intelligence από την AVEVA.

To EcoStruxure™ Automation Expert 21.2 παρέχει σε εγκαταστάσεις νερού και λυμάτων πλήρη διαχείριση του κύκλου ζωής. Το πρώτο σύστημα αυτοματισμού στον κόσμο με επίκεντρο το λογισμικό, ενσωματώνει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες IT και OT, για να ενισχύσει την ασφάλεια, να αυξήσει τον χρόνο ζωής του συστήματος και να εξελιχθεί εύκολα με την πάροδο του χρόνου. Ως λύση καθολικού αυτοματισμού, το EcoStruxure™ Αutomation Expert μπορεί να εφαρμοστεί με υπάρχον υλικό. Ο εικονικός έλεγχος μπορεί να εκτελεστεί σε οποιαδήποτε συσκευή υπολογιστών Windows ή Linux, παρέχοντας στις βιομηχανικές επιχειρήσεις πρωτοφανή ευελιξία. Η ψηφιακή συνεργασία αυτού του είδους έχει τη δυνατότητα να ξεκλειδώσει αξία άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις βιομηχανίες.

Το EcoStruxure Μachine αυξάνει την αποδοτικότητα για τους κατασκευαστές μηχανών μειώνοντας τον χρόνο για την παραγωγή τους. Με τον νέο Lexium MC12 multi carrier για τη μεταφορά, την ομαδοποίηση και την τοποθέτηση προϊόντων, οι OEM μπορούν να επιτύχουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα και πρωτοφανή ευελιξία με έως και 40% εξοικονόμηση στο κόστος επένδυσης και 50% ταχύτερη εγκατάσταση και λειτουργία των μηχανημάτων. Σε συνδυασμό με την τεχνολογία ψηφιακών διδύμων, το νέο multi carrier μειώνει επίσης τον σχεδιασμό μηχανών και τον χρόνο παραγωγής τους έως και 30%.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr