NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

H Rakuten Viber παρουσιάζει τους Φακούς AR σε όλους τους Έλληνες χρήστες της

H Rakuten Viber παρουσιάζει τους Φακούς AR σε όλους τους Έλληνες χρήστες της

Οι χρήστες μπορούν να αντλήσουν έμπνευση από μια ποικιλία φακών, συμπεριλαμβανομένων μερικών με ελληνική γεύση, και να στείλουν φωτογραφίες και βίντεο γεμάτα δημιουργικότητα κατευθείαν μέσα στις συνομιλίες τους.

H Rakuten Viber, κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στην επικοινωνία μέσω μηνυμάτων και φωνής, αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της, προσθέτοντας φακούς επαυξημένης πραγματικότητας (AR) στην εφαρμογή του Viber στην Ελλάδα. Η εφαρμογή επίσης φέρνει το Bitmoji – εξατομικευμένες εκδοχές καρτούν των avatars των χρηστών, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε φωτογραφίες και βίντεο και για τη δημιουργία αυτοκόλλητων και emojis. Η προσθήκη των φακών στο Viber έγινε εφικτή χάρη στη συνεργασία με τη Snap Inc (την εταιρεία πίσω από το Snapchat, που βρίσκεται στην κορυφή παγκοσμίως όσον αφορά τις κάμερες επαυξημένης πραγματικότητας).

Οι φακοί AR προσθέτουν ενδιαφέρον, πλάκα και αναμνήσεις σε μια συνομιλία. Με τους Φακούς Viber οι χρήστες θα μπορούν να απολαύσουν ένα μεγάλο portfolio δημιουργικών, να βγάζουν φωτογραφίες και βίντεο, να τα στέλνουν στους φίλους τους στο Viber ή να τα δημοσιεύουν σε άλλες πλατφόρμες. Οι φακοί επαυξημένης πραγματικότητας αντιδρούν στην παραμικρή κίνηση του προσώπου κι έτσι οι χρήστες θα μπορούν για παράδειγμα να χαμογελούν ή να κλείνουν το μάτι, με το φακό να ακολουθεί την κίνησή τους, προσθέτοντας μια δημιουργική πινελιά.

Το Viber θα προσφέρει μια ευρεία γκάμα σχεδιαστικών επιλογών που θα συμπεριλαμβάνει:

  • Φακούς που προσθέτουν αντικείμενα και υφές στο πρόσωπο, στο σώμα ή στο φόντο – φτερά, καπέλα, τατουάζ, ζωγραφικές, γραφικά κλπ.
  • Ρεαλιστικούς φακούς αισθητικής που αλλάζουν το χρώμα του δέρματος, προσθέτουν μακιγιάζ και γκλίτερ, αλλάζουν την κόμμωση κλπ.
  • Φακούς που αλλάζουν εντελώς την εμφάνιση του χρήστη – π.χ. σε ζώο.
  • Φακούς – παιχνίδια με επαυξημένη πραγματικότητα, όπου ο χρήστης θα πρέπει να πετυχαίνει στόχους και θα μπορεί να στέλνει τα αποτελέσματά τους και το φακό σε άλλους χρήστες.

Για την παρουσίασή τους στην αγορά, υπάρχουν ήδη παραπάνω από 30 φακοί στην εφαρμογή. Η εταιρεία συνεχίζει την παράδοσή της να κρατά επαφή με το κοινό της παγκοσμίως προσθέτοντας τοπικές πινελιές. Γι’ αυτό και κάποιοι συμπληρωματικοί φακοί θα προστεθούν αποκλειστικά για τους Έλληνες χρήστες. Ένα αστείο παιχνίδι με ένα τραπέζι όπου σερβίρονται ασταμάτητα παραδοσιακά γεύματα θα θυμίσει στους Έλληνες πόσο αγαπούν να επισκέπτονται τις γιαγιάδες τους και να τρώνε όλο τους το φαγητό. Αρχαία μοτίβα επίσης αποκτούν μια ψηφιακή διάσταση στη συνομιλία, αποδεικνύοντας ότι το κλασικό μπορεί να είναι και μοντέρνο. Για την πρόσφατη έναρξη της σχολικής χρονιάς οι μαθητές μπορούν να διασκεδάσουν διαλέγοντας στην τύχη του επάγγελμα που θα κάνουν όταν μεγαλώσουν. Επίσης, με την επερχόμενη αφορμή της 28ης Οκτωβρίου, οι Έλληνες θα μπορούν να γιορτάσουν την εθνική επέτειο παρέα με τους φίλους τους μέσω ενός σχετικού φακού! Η εταιρεία σκοπεύει να προσθέσει 300 φακούς μέχρι το τέλος του 2021, με νέες ιδέες κάθε μήνα.

«Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, η επικοινωνία σε όλο τον κόσμο πέρασε online με γρήγορο ρυθμό και ακολούθησε η ανάγκη της αυτοέκφρασης. Τo Viber είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα επικοινωνίας στην Ελλάδα και θέλουμε να δώσουμε σε όλους τη δύναμη της ελεύθερης δημιουργικής έκφρασης με την καλύτερη τεχνολογία AR. Με την προσθήκη δυνατοτήτων AR σε φωτογραφίες και βίντεο ασφαλώς και θα εμπλουτίσουμε τις προσωπικές συνομιλίες, εμπνέοντας δημιουργικότητα και θα φέρουμε τον κόσμο ακόμη πιο κοντά», λέει ο Atanas Raikov, Senior Director EMENA της Rakuten Viber.

Οι εταιρείες θα μπορούν επίσης να προσθέτουν διαφημιστικούς φακούς στο Viber. Το WWF, η FC Barcelona και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι ανάμεσα στους πρώτους συνεργάτες της Rakuten Viber που πρόσθεσαν φακούς. Στο μέλλον η εφαρμογή θα περιέχει και φακούς από συνεργάτες στην Ελλάδα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr