NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Στην Τεχνόπολη το Unlimited Abilities Days 2021 - Τεχνολογία χωρίς Περιορισμούς

Στην Τεχνόπολη το Unlimited Abilities Days 2021 -  Τεχνολογία χωρίς Περιορισμούς
15_10_2021 | 16:43 15_10_2021 | 16:44
epixeiro icon Ειδήσεις | Events, Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Η ιατρική και η επιστήμη έχουν στα χέρια τους τεχνολογικές λύσεις που προσφέρουν περισσότερη υγεία και φροντίδα για κάθε ηλικία και πάθηση, χωρίς διακρίσεις. Η αξιοποίηση της τεχνολογίας μπορεί να μας εξασφαλίσει περισσότερα χρόνια ποιοτικής ζωής, για κάθε πολίτη, χωρίς περιορισμούς.

Website: www.abilitiesdays.com.Ο Covid 19 επιτάχυνε την ένταξη της τεχνολογίας στη ζωή μας, φέρνοντας μας αντιμέτωπους με νέες προκλήσεις και ευκαιρίες. Άνθρωποι με προβλήματα όρασης, ακοής και μετακίνησης μπορούν να χρησιμοποιούν τεχνολογικές εφαρμογές και να ξεπεράσουν τα εμπόδια της καθημερινότητας. H Πολιτεία μπορεί να εντάξει τεχνολογικά εργαλεία που θα μας εξασφαλίσουν ισότιμη συμμετοχή ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της πόλης που ζούμε, σε κάθε περιοχή.

Οι μέρες γιορτής των ανθρώπων με ικανότητες να ξεπερνούν κάθε περιορισμό, επιστρέφουν το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Η φετινή διοργάνωση υπό το τίτλο «Τεχνολογία χωρίς Περιορισμούς» έχει σκοπό να αναδείξει τα οφέλη και τις προκλήσεις της χρήσης της τεχνολογίας στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής του κάθε πολίτη, χωρίς περιορισμούς. Μια πολυδιάστατη εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν φορείς της κοινωνίας των πολιτών, κοινωνικοί επιχειρηματίες και θεσμικοί φορείς με 3 άξονες δράσεων:

  • #ABILITIES TALKS

Άνθρωποι με ή χωρίς αναπηρία, ορατή ή αόρατη, κοινωνικοί επιχειρηματίες, ακτιβιστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό μοιράζονται μαζί μας τις ιστορίες και πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τις ευκαιρίες που φέρνει η εξέλιξη της τεχνολογίας, στην καθημερινότητά μας μέσα από 3 θεματικές ενότητες: «Τεχνολογία & Προσβασιμότητα», «Τεχνολογία & Υγεία», «Τεχνολογία & Κοινωνία».

  • #ΤΗΙΝΚ & CARE CHALLENGE

Η ανατροπή των στερεοτύπων για την αναπηρία, η ενημέρωση και η πρόληψη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης μετατρέπονται σε διαδραστικές δράσεις. Οι επισκέπτες κάθε ηλικίας θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά με παιχνίδια, διαγωνισμούς με δώρα τεχνολογίας, να ενημερωθούν, να κάνουν εξετάσεις πρόληψης, να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, να εγγραφούν ως δωρητές οργάνων, να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία, να παρακολουθήσουν καλλιτεχνικές παραστάσεις μουσικής και χορού, αποτελώντας ενεργά μέλη της ημέρας γιορτής των ανθρώπων με ικανότητες.

  • #DESIGN & CARE HACKATHON «Rare is Unique»

ψηφιακός καλλιτεχνικός διαγωνισμός για τις σπάνιες παθήσεις

Το κοινωνικό marketing αξιοποιεί το design και λειτουργεί ως μέσο ανατροπής των στερεοτύπων για τις χρόνιες παθήσεις/αναπηρίες. Γραφίστες και Designers ενώνουν τις δυνάμεις στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό «Rare is Unique», αναδεικνύοντας ότι σπάνιος σημαίνει μοναδικός. Τα καλύτερα σχέδια θα ψηφιστούν από το κοινό διεκδικώντας χρηματικά έπαθλα και γραφίδες σχεδίασης.

UNLIMITED TECHNOLOGY, με Τεχνολογία χωρίς περιορισμούς

Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, δράσεις για κάθε ηλικία, bazaar, διαγωνισμούς και δώρα. Στόχος η ανατροπή των στερεότυπων για τις ορατές και αόρατες αναπηρίες και η ανάδειξη των ικανοτήτων να ξεπερνάμε κάθε περιορισμό.

Για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υβριδικά. Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν χωρίς της φυσική παρουσία κοινού με ψηφιακή αναμετάδοση στα κανάλια της εκδήλωσης και οι διαδραστικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο της Τεχνόπολης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 11.00-20.00.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στο website: www.abilitiesdays.com, καθώς και στην Facebook page της εκδήλωσης (https://www.facebook.com/abilitiesdays.gr/).

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται από το δίκτυο ενδυνάμωσης ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις “HUMANE” υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής του Δήμου Αθηναίων και του ΣΦΕΕ.

Τονίζεται τέλος ότι οι διαδραστικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο της Τεχνόπολης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας με ταυτόχρονη ψηφιακή αναμετάδοση Σάββατο 11.00-20.00 στα κανάλια της εκδήλωση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr