NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Ο υβριδικός χώρος εργασίας μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινος

Ο υβριδικός χώρος εργασίας μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινος
22_10_2021

Powered by:
Thrive Global Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Food for Thought

Έχουμε μια εξαιρετική ευκαιρία να εφαρμόσουμε όσα μάθαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και να σχεδιάσουμε πιο ισότιμες και ανθρωποκεντρικές εργασιακές εμπειρίες.

Ο προηγούμενος χρόνος μας δίδαξε πολύτιμα μαθήματα για τη δουλειά και την ευεξία

Με την απότομη αλλαγή στην τηλεργασία, πολλοί από εμάς βρεθήκαμε να προσπαθούμε να διαχειριστούμε τις απαιτήσεις της εργασίας, του σχολείου και της οικιακής ζωής με νέους τρόπους. Η πανδημία υπογράμμισε και μεγέθυνε τη σχέση μεταξύ της εργασίας και της γενικότερης ευεξίας. Μας εξέθεσε όλους σε νέες μορφές στρες και διαφορετικά είδη κόπωσης. Επιπλέον, μας δίδαξε πολύτιμα μαθήματα για το πώς μπορούμε να αναδιοργανώσουμε τις ζωές μας, τη δουλειά μας και τους εργασιακούς μας χώρους, ώστε να είναι πιο ευέλικτα και να οδηγούν στην ευεξία.

Τώρα, καθώς πολλοί εργασιακοί χώροι μεταβαίνουν σε ένα υβριδικό εργασιακό μοντέλο, έχουμε μια εξαιρετική ευκαιρία να εφαρμόσουμε όσα μάθαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και να σχεδιάσουμε πιο ισότιμους και ανθρωποκεντρικούς χώρους εργασίας και εργασιακές εμπειρίες.

Πρέπει να προσεγγίσουμε την υβριδική εργασία πιο οργανωμένα

Δεν υπάρχουν απλές απαντήσεις όταν πρόκειται για το σχεδιασμό ενός υβριδικού εργασιακού μοντέλου. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να κατανοήσουμε τις προκλήσεις και να οργανώσουμε τα βήματα που θα κάνουμε. Το μοντέλο μας στη Deloitte απαιτεί εδώ και καιρό την ικανότητα να δουλεύουμε τόσο στο γραφείο, όσο και ψηφιακά. Τώρα, καθώς σχεδιάζουμε ένα υβριδικό εργασιακό μοντέλο για το εργατικό δυναμικό μας στις ΗΠΑ, εξετάζουμε το πότε και πού οι άνθρωποί μας χρειάζεται να είναι μαζί και πώς μπορούμε να μειώσουμε το χρόνο που δαπανούμε ταξιδεύοντας και πηγαίνοντας από μέρος σε μέρος.

Ίσως η πιο δραστική αλλαγή που περιμένουμε να δούμε στη νέα πραγματικότητα είναι ένας περιορισμός των επαγγελματικών ταξιδιών. Σε μια πρόσφατη έρευνα στους πελάτες μας, 69% ανέφεραν ότι αναμένουν οι ταξιδιωτικοί προϋπολογισμοί να μειωθούν κατά τουλάχιστον 75% συγκριτικά με πριν την πανδημία. Καθώς εξακολουθούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες των πελατών μας, θα ταξιδεύουμε συλλογικά λιγότερο. Αυτή η προσέγγιση θα εξυπηρετήσει και την υπόσχεση για τη βιωσιμότητά μας μέχρι το 2030.

Έχουμε μάθει ότι μπορούμε να συνεργαστούμε τις στιγμές που μετράνε – με τους πελάτες μας και τους επαγγελματίες, για να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Παρόλο που μερικοί αμφιταλαντεύονται σχετικά με την επιστροφή στο γραφείο, κάποιοι νοσταλγούν την επαφή με τους πελάτες, τις αυθόρμητες συνεδρίες brainstorming, τις βόλτες στους διαδρόμους ή την κουβέντα στο μεσημεριανό. Η ανθρωποκεντρική εργασία σημαίνει ότι δεν υπάρχει μια λύση για όλα.

Μάθαμε να συμπεριφερόμαστε πιο ανθρώπινα στους εργαζομένους μας

Ο τελευταίος χρόνος μας έδειξε ότι οι άνθρωποί μας είναι στα καλύτερά τους, όταν φέρνουν τον αληθινό εαυτό τους στο γραφείο. Η εξωτερική εμφάνιση δεν μετράει τόσο. Όταν η ζωή συμβαίνει, ο καλύτερος τρόπος να αντιδράσουμε είναι να δείξουμε λίγη ευγένεια. Αυτό το μικρό, κοινωνικό φορτίο είναι κάτι που μπορούμε να μοιραστούμε. Το να συγχωρούμε συμβαδίζει με τον να εμπιστευόμαστε τους άλλους ότι θα κάνουν τη δουλειά τους και διαπιστώσαμε ότι η εμπιστοσύνη στους άλλους τους κάνει πιο αποδοτικούς και αφοσιωμένους. Ο σκοπός δεν είναι μόνο να καθιερώσουμε υβριδικές εργασιακές ρουτίνες, αλλά να ξεκλειδώσουμε το ανθρώπινο δυναμικό με τρόπους που το παραδοσιακό εργασιακό μοντέλο δεν θα μπορούσε.


Αρχική δημοσίευση από Stephani Long, Chief Talent Officer at Deloitte US στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

Σχόλια

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr