NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Σύστημα εισόδου στο μετρό μέσω αναγνώρισης προσώπου υιοθετεί η Μόσχα

Σύστημα εισόδου στο μετρό μέσω αναγνώρισης προσώπου υιοθετεί η Μόσχα

​Το μετρό της Μόσχας παρουσίασε αυτό που οι Αρχές χαρακτηρίζουν ως το πρώτο σύστημα πληρωμών μαζικής κλίμακας με αναγνώριση προσώπου στον κόσμο, εν μέσω ανησυχιών περί απορρήτου για τη νέα τεχνολογία.

Το σύστημα χωρίς μετρητά, χωρίς κάρτα και χωρίς χρήση κινητού τηλεφώνου, με το όνομα Face Pay, ενεργοποιήθηκε σε περισσότερους από 240 σταθμούς στη ρωσική πρωτεύουσα, την Παρασκευή.

«Τώρα όλοι οι επιβάτες θα μπορούν να πληρώνουν για τα ταξίδια τους χωρίς να βγάζουν το τηλέφωνο ή την κάρτα τους», έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος της Μόσχας, Sergey Sobyanin.

Για να ενεργοποιηθεί το Face Pay, είπε ο Sobyanin, οι επιβάτες θα πρέπει να συνδέσουν τη φωτογραφία, την τραπεζική κάρτα και την κάρτα του μετρό στην υπηρεσία, μέσω της εφαρμογής για κινητά. «Θα αρκεί μόνο να κοιτάξουμε την κάμερα για να περάσουμε τις περιστρεφόμενες μπάρες», είπε ο Sobyanin.

Οι αρχές της Μόσχας, οι οποίες αναμένουν ότι έως και το 15% των επιβατών του μετρό θα χρησιμοποιούν τακτικά το Face Pay τα επόμενα τρία χρόνια, δήλωσαν ότι το σύστημα θα επιταχύνει τη ροή, ιδιαίτερα σε πολυσύχναστες ώρες.

«Η Μόσχα είναι η πρώτη στον κόσμο που εισήγαγε το Face Pay σε τέτοια κλίμακα. Η τεχνολογία είναι νέα και πολύ περίπλοκη, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη βελτίωσή της», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Οι αρχές δήλωσαν ότι τα δεδομένα των επιβατών θα είναι «ασφαλώς κρυπτογραφημένα», λέγοντας ότι οι πληροφορίες που συλλέγονται θα αποθηκεύονται σε κέντρα επεξεργασίας δεδομένων στα οποία θα έχουν πρόσβαση μόνο το προσωπικό του υπουργείου Εσωτερικών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr