NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

ΟΒΙ: Ενημερωτική εκδήλωση «Προστασία των Design. Ο δρόμος για την αγορά»

ΟΒΙ: Ενημερωτική εκδήλωση «Προστασία των Design. Ο δρόμος για την αγορά»

​Με μεγάλο ενδιαφέρον για τους παριστάμενους έκλεισε η ενημερωτική εκδήλωση του ΟΒΙ στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο «Προστασία των Design. Ο δρόμος για την αγορά», στο πλαίσιο του 2ου Thessaloniki Design Week.

Οι ομιλητές με τις εξειδικευμένες παρεμβάσεις τους ενημέρωσαν το κοινό για κάθε πτυχή που αφορα την προστασία των Βιομηχανικών Σχεδίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ακολούθησαν διευκρινιστικές ερωταπαντησεις και πληροφορίες μεταξύ ομιλητών και δημιουργών, σχεδιαστών,φοιτητών, παραγωγων, κ.α.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος ο οποίος ενημερώσε για το Πρόγραμμα Authenticities και τη πιστοποίηση της Θεσσαλονίκης ως πόλης αυθεντικής (Authenticity Thessaloniki), τη mobile εφαρμογή που διατηρείται για iOS και Android κινητά και έχει στόχο τη δήλωση στις Αρχές Επιβολής περιστατικών δημιουργίας, διακίνησης και εμπορίας απομιμητικων προϊόντων, καθώς και του Προγραμματισμού που υπάρχει στον ΟΒΙ για ανάλογες επερχόμενες δράσεις και πρωτοβουλίες στο χώρο του Σχεδιασμού για την ενημέρωση των Αρχών Επιβολής,Πανεπιστημίων, ΜμΕ, κ.λπ.

Στη συνέχεια, ο κ. Αριστείδης Πιτταράς, Διευθυντής Καταθέσεων & Χορηγήσεων ΟΒΙ ανέλυσε βασικές πληροφορίες αναφορικά με τη σκοπιμότητα και τη διαδικασία προστασίας των Βιομηχανικών Σχεδίων στον ΟΒΙ, Κοινοτικά ( EUIPO), και σε διεθνές επίπεδο στο WIPO.

Ο καθηγητές κ. Νικόλαος Ευκολίδης ενημέρωσε για τον ρόλο της προστασίας Βιομηχανικών Σχεδίων στη βιομηχανία και τη σύνδεση με την Εκπαίδευση, και παρουσίασε περιπτώσεις (case studies) απομιμητικων προϊόντων που κυκλοφορούν πολλές εταιρίες.

Η κυρία Άλκηστις-Ειρήνη Μαλάμη, Δικηγόρος, μοιράστηκε μαζί παραδείγματα καλής πρακτικής (case studies) καταχώρησης πρωτοπόρων σχεδιαστικά συσκευασιών τροφίμων καθώς και την καλή πρακτική καταχώρησης του design του εσωτερικού εμπορικών καταστημάτων σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Τέλος, η κυρία Δήμητρα Ζερβάκη Dimitra Zervaki-Business Coaching, Project Management, Adult Training, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, μίλησε για τη σύνδεση του Βιομηχανικού Σχεδίου με το Branding και ανέλυσε με πληρότητα ολα τα βήματα που χρειάζονται για μια επιτυχημένη στρατηγική στο χώρο του Σχεδιασμού και του Branding εταιριών

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr