NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Stellantis & LG Energy ετοιμάζουν εργοστάσιο μπαταριών σε νέα κοινοπραξία

Stellantis & LG Energy ετοιμάζουν εργοστάσιο μπαταριών σε νέα κοινοπραξία

​Η Stellantis, η αυτοκινητοβιομηχανία που δημιουργήθηκε μέσω συγχώνευσης των Fiat Chrysler Automobiles και Groupe PSA, κατέληξε σε προκαταρκτική συμφωνία με την LG Energy Solution για την παραγωγή κυψελών μπαταριών και modules στη Βόρεια Αμερική.

Η συμφωνία, η οποία πρέπει ακόμη να εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές, είναι μέρος του σχεδίου της Stellantis να επενδύσει 30 δισεκατομμύρια ευρώ σε ηλεκτροκίνηση και λογισμικό έως το 2025, σε μια προσπάθεια να προσφέρει επιλογές ηλεκτρικών οχημάτων για κάθε μοντέλο που παράγει στις ΗΠΑ και συγκεκριμένους στόχους πωλήσεων για την περιοχή.

Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι θέλει τα ηλεκτρικά οχήματα να αποτελούν περισσότερο από το 40% των πωλήσεών της στις ΗΠΑ έως το 2030. Η εγκατάσταση θα βοηθήσει τη Stellantis να επιτύχει συνολική ελάχιστη χωρητικότητα 260 γιγαβατώρων έως το 2030, σύμφωνα με τον CEO Carlos Tavares.

Στο πλαίσιο της κοινής δραστηριότητας, η Stellantis και η LG Energy θα κατασκευάσουν ένα νέο εργοστάσιο ετήσιας ισχύος 40 gigawatt, το οποίο θα λειτουργήσει μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Οι εταιρείες δεν αποκάλυψαν το συνολικό κόστος του εργοστασίου ή το πού θα βρίσκεται. Η τοποθεσία είναι υπό εξέταση και θα ανακοινωθεί σε μελλοντική ημερομηνία. Η Stellantis και η LG Energy αναμένουν να ξεκινήσουν τις εργασίες στο δεύτερο τρίμηνο του 2022.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr