NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Giving Tuesday: Μια Τρίτη με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο στις 30 Νοεμβρίου

Giving Tuesday: Μια Τρίτη με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο στις 30 Νοεμβρίου
18_10_2021 | 16:24
epixeiro icon Ειδήσεις | Events, Κοινωνία

Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, θα γιορταστεί και στην Ελλάδα, η #GivingTuesday, ένα παγκόσμιο κίνημα προσφοράς, που το HIGGS φέρνει για πρώτη φορά στη χώρα μας και μας προτρέπει να δείξουμε τη γενναιοδωρία μας με το σύνθημα «Ενωμένοι Προσφέρουμε».

Η ιδέα της ημέρας #GivingTuesday γεννήθηκε το 2012 με σκοπό να προτείνει στους ανθρώπους να δείξουν γενναιοδωρία και να δημιουργήσουν μια θετική αλλαγή στον κόσμο. Αυτή η απλή ιδέα εξελίχθηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα εμπνέοντας εκατομμύρια ανθρώπους, επιχειρήσεις και οργανισμούς σε περισσότερες από 75 χώρες και καθιερώθηκε ως η παγκόσμια ημέρα προσφοράς και γενναιοδωρίας. Φέτος, η GivingTuesday, θα γιορταστεί σε όλον τον κόσμο στις 30 Νοεμβρίου.

To HIGGS προσκαλεί ιδιώτες, οργανώσεις και επιχειρήσεις, να συμμετάσχουν ενεργά στην ημέρα #GivingTuesday, δείχνοντας την έμπρακτη υποστήριξή τους προς έναν σκοπό που τους εμπνέει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να συμμετέχετε: είτε πρόκειται για έμπρακτη βοήθειά προς έναν γείτονα ή συμπολίτη που βρίσκεται σε ανάγκη, είτε για οικονομική υποστήριξη σε σκοπούς και φορείς με κοινωνικό αντίκτυπο, κάθε πράξη γενναιοδωρίας μετράει.

Όπως αναφέρει ο Σωτήρης Πετρόπουλος, συνιδρυτής του HIGGS «Πιστεύουμε στη δύναμη των απλών ανθρώπων που έχουν καλές προθέσεις, ωραίες ιδέες και διάθεση για προσφορά στην κοινωνία. Με αφορμή τον εορτασμό της GivingTuesday την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, θέλουμε να εμπνεύσουμε και να υπενθυμίσουμε σε όλους τη δύναμη της προσφοράς και τη γενναιοδωρίας. Για αυτό, αναλάβαμε ως επίσημοι εκπρόσωποι του δικτύου στην Ελλάδα, να δώσουμε ιδέες και εργαλεία σε όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν και ενωμένοι να κάνουμε τη διαφορά».

Η ομάδα του HIGGS κάνει την αρχή, αφιερώνοντας όλο τον Νοέμβριο στο κίνημα της GivingTuesday. Κατά την διάρκεια του μήνα, κάθε μέλος της ομάδας θα πραγματοποιήσει ασκήσεις γυμναστικής στο δικό του χώρο και χρόνο. Στο τέλος του μήνα, θα καταμετρηθούν όλες οι ώρες της ομάδας, και - μετά από κλήρωση - μια μη κερδοσκοπική οργάνωση θα λάβει αντίστοιχες ώρες συμβουλευτικής από τους εκπαιδευτές του HIGGS.

Περισσότερες πληροφορίες, εργαλεία και χρήσιμο υλικό για την συμμετοχή σας μπορείτε να βρείτε στο www.givingtuesday.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr