NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Προβλέψεις Baden Baden για τα τιμολόγια των αντασφαλιστών

Προβλέψεις Baden Baden για τα τιμολόγια των αντασφαλιστών
Φωτογραφία: Από Gerd Eichmann - Έργο αυτού που το ανεβάζει, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=102156985

Τις πύλες της άνοιξε η πρωτεύουσα του κρατιδίου Βάδης Βυρτεμβέργης στη Γερμανία με τους αντασφαλιστές να βρίσκονται σήμερα στο συνεδριακό κέντρο του Baden Baden και να συζητούν τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου. Στα πολύ επίκαιρα θέματα η τιμολόγηση και οι ανανεώσεις των συμβάσεων την 1η Ιανουαρίου 2022.

Η Munich Re έχει το λόγο

Στο πλαίσιο αυτό η μεγαλύτερη αντασφαλιστική στον κόσμο, η Munich Re βλέπει αυξήσεις στα τιμολόγια και αυστηρότερους όρους στις συμβάσεις κατά τις ανανεώσεις την 1η Ιανουαρίου 2022, επικαλούμενη τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα, καθώς και τις πληθωριστικές τάσεις.

Περί τα 46 δισεκατομμύρια εκτιμάται να φτάσουν συνολικά οι ζημιές από τις φυσικές καταστροφές εκ των οποίων τα 9 δισεκατομμύρια καλύπτονται από τους (αντ)ασφαλιστές. Σύμφωνα με την Munich Re τα μέτρα πρόληψης, αλλά και η αλλαγή στο κλίμα θα είναι καθοριστικοί παράγοντες στην αξιολόγηση του κινδύνου.

Περαιτέρω ο αντασφαλιστής επικαλείται την άνοδο του δείκτη πληθωρισμού στην ευρωζώνη, η οποία άνοδος αυξάνει το κόστος των αποζημιώσεων. Αναμένει μακροπρόθεσμα την αποκλιμάκωση των πληθωριστικών τάσεων, ωστόσο δεν προβλέπει ότι τα επίπεδα του πληθωρισμού θα πέσουν κάτω των επιπέδων της προ-κορωνοΪού εποχής.

Η άποψη της S&P Global Ratings και οι 21 μεγαλύτεροι αντασφαλιστές

Αναλυτές της S&P Global Ratings, από την άλλη πλευρά, τονίζουν ότι οι αντασφαλιστές διατηρούν την πολύ ισχυρή κεφαλαιακή θέση τους, παρά τις ζημιές που έχουν αντιμετωπίσει από τις φυσικές καταστροφές, αλλά και την υπερβολική μεταβλητότητα των αγορών.

Ο οίκος αξιολόγησης τονίζει ότι 13 από τους 21 παγκόσμιους αντασφαλιστές θα διατηρήσούν υψηλά κεφαλαιακά αποθέματα ακόμα και αν σε ένα έτος στα 100 χρόνια οι ζημιές για τον κλάδο έφταναν ακόμα και στα 250 δισεκατομμύρια.

Σημειώνεται ότι οι 21 μεγαλύτεροι αντασφαλιστές στον κόσμο έγραψαν στα βιβλία τους 20 δισεκατομμύρια δολάρια ζημιές από τον κορωνοϊό το 2020 και οι ασφαλισμένες ζημιές από φυσικές καταστροφές ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού των αντασφαλιστών για το 2020 και 2021.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr