NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το «Tokyo 2050» οραματίζεται μια ανθρωπότητα που ζει στη θάλασσα [video]

Το «Tokyo 2050» οραματίζεται μια ανθρωπότητα που ζει στη θάλασσα [video]
20_10_2021 | 13:37 20_10_2021 | 13:39
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Κατασκευές & Real Estate

​Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, η κλιματική αλλαγή και ο μαζικός εκτοπισμός του πληθυσμού είναι σοβαρά ζητήματα που απειλούν τον κόσμο. Τις επόμενες τρεις δεκαετίες, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία νέων κοινοτήτων, που θα μπορούν να κινηθούν.

Αυτές οι κοινότητες θα βρίσκονται αποκλειστικά στη θάλασσα, είτε σε σταθερές τοποθεσίες είτε θα πλέουν στους ωκεανούς, σε αναζήτηση νέων ευκαιριών για τροφή. Αυτό είναι το μέλλον, όπως το φαντάζεται η Sony Design και δημοφιλείς συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας, στο πλαίσιο του «One Day, 2050».

Στον πυρήνα του έργου βρίσκεται ένας πλωτός βιότοπος της Sony. Τουλάχιστον σε ό, τι αφορά στις παράκτιες κοινότητες, δεδομένου του ανησυχητικού ρυθμού αύξησης της στάθμης της θάλασσας, η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή φαίνεται να μεταφέρει τις κοινότητες έξω από το νερό, εκεί όπου η μετακίνηση προς το εσωτερικό δεν είναι διαθέσιμη.

Το «One Day, 2050» φαντάζεται το Τόκιο στο όχι πολύ μακρινό μέλλον: το έτος είναι το 2050 και οι πόλεις στις ακτές έχουν αντικατασταθεί από πλωτές κοινότητες. Οι κλιματικοί πρόσφυγες δεν έχουν πλέον μέρος για να ζήσουν στη στεριά και έχουν μετεγκατασταθεί στο νερό.

Η Sony μπόρεσε να παρουσιάσει το συγκεκριμένο έργο χάρη στη συμβολή των συγγραφέων Taiyo Fujiui, Haruka Mugihara, Itsuki Tsukui και Miyuki Ono. «Όταν άνθρωποι από ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών σφαιρών ζουν στον ωκεανό, πώς συνυπάρχουν οι άνθρωποι με άλλους ανθρώπους ή με το περιβάλλον;» διερωτάται η Sony. «Αυτό το πρωτότυπο σχέδιο εξετάζει τη ζωή των ανθρώπων στη θάλασσα το 2050 και το οικοσύστημα που δημιουργούν».

Ο πλωτός βιότοπος έχει διπλή δομή, η οποία του προσφέρει σταθερότητα ακόμη και σε κακές καιρικές συνθήκες. Η εξωτερική δομή σπάει τα κύματα για ελάχιστη κλίση και κούνημα, ενώ η εσωτερική δομή είναι κατοικία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr