NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Η SpaceX θα μπορούσε να κάνει τον Musk τον πρώτο τρισεκατομμυριούχο

Η SpaceX θα μπορούσε να κάνει τον Musk τον πρώτο τρισεκατομμυριούχο

Ο Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 241 δισ. δολαρίων, θα μπορούσε να γίνει το πρώτο άτομο που θα γίνει τρισεκατομμυριούχος.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley προέβλεψαν ότι ο Musk, ο οποίος έχει αποκτήσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του από την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, θα μπορούσε να κερδίσει πολύ περισσότερα χρήματα από την SpaceX.

Σε ένα σημείωμα με τίτλο SpaceX Escape Velocity, ο αναλυτής Adam Jones είπε ότι η εταιρεία, την οποία ίδρυσε ο Musk το 2002, «αμφισβήτησε κάθε προκαθορισμένη ιδέα για το τι είναι δυνατό και το χρονικό πλαίσιο, όσον αφορά στους πυραύλους, τα οχήματα εκτόξευσης και την υποδομή υποστήριξης».

Ο Jones είπε στο σημείωμα: «Περισσότεροι από ένας πελάτες μας είπαν ότι εάν ο Musk θα γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος, δεν θα οφείλεται στην Tesla. Άλλοι είπαν ότι η SpaceX μπορεί τελικά να είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο - σε οποιονδήποτε κλάδο».

Ο Jones είπε ότι τα Starship της SpaceX, που θα μπορούσαν να μεταφέρουν ανθρώπους και φορτία στο φεγγάρι και τον Άρη, έχουν «τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν τις προσδοκίες των επενδυτών γύρω από τη διαστημική βιομηχανία».

Ο ίδιος εκτιμά ότι η SpaceX θα μπορούσε ήδη να αξίζει 200 δισ. δολάρια και να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς εκμεταλλεύεται μια σειρά από κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της διαστημικής υποδομής, της παρατήρησης της Γης και της εξερεύνησης στο διάστημα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr