NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Gates Foundation: 120 εκατ. δολάρια για το χάπι της Merck κατά του COVID-19

Gates Foundation: 120 εκατ. δολάρια για το χάπι της Merck κατά του COVID-19
20_10_2021 | 15:39 20_10_2021 | 15:41
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Υγεία

​Το Bill and Melinda Foundation ανακοίνωσε ότι θα δεσμεύσει έως και 120 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τις χώρες χαμηλού εισοδήματος να αποκτήσουν το φάρμακο κατά του COVID-19 που αναπτύχθηκε από την Merck.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δεν έχει εγκρίνει ακόμη το χάπι της Merck για τον COVID-19, αλλά μια συμβουλευτική ομάδα έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί για να συζητήσει το αίτημα στις 30 Νοεμβρίου.

Τα χρήματα θα διατεθούν για την υποστήριξη της ανάπτυξης και της παραγωγής του χαπιού εάν κερδίσει κανονιστική έγκριση, σύμφωνα με τη δήλωση του ιδρύματος.

«Οι χώρες χαμηλού εισοδήματος έπρεπε να περιμένουν για τα πάντα, από εξοπλισμό ατομικής προστασίας έως εμβόλια. Αυτό είναι απαράδεκτο», δήλωσε η επικεφαλής, Melinda French Gates.

«Η σημερινή δέσμευση θα διασφαλίσει ότι περισσότεροι άνθρωποι σε περισσότερες χώρες θα έχουν πρόσβαση στο πολλά υποσχόμενο φάρμακο molnupiravir, αλλά δεν είναι το τέλος της ιστορίας - χρειαζόμαστε και από άλλους υποστηρικτές, συμπεριλαμβανομένων ιδρυμάτων και των κυβερνήσεων, να δράσουν», είπε.

Η κίνηση έρχεται καθώς οι χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος αγωνίζονται να εξασφαλίσουν εμβόλια και θεραπείες που απαιτούνται για να βοηθήσουν από τον COVID-19, ειδικά στην Αφρική, όπου μόνο το 5% περίπου του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr