NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

​ΕΒΕΠ: Η σημασία και ο ρόλος των ΜμΕ στην ελληνική οικονομία

​ΕΒΕΠ: Η σημασία και ο ρόλος των ΜμΕ στην ελληνική οικονομία

Τη σημασία και το ρόλο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελληνική οικονομία και τη συμβολή τους στην κοινωνική εξισορρόπηση, την απασχόληση, τη διατήρηση υγιών συνθηκών ανταγωνισμού και γενικά στη δυναμική εξελικτική πορεία της οικονομίας, επεσήμανε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Γεώργιος Παπαμανώλης-Ντόζας, στην ημερίδα που διοργάνωσε, στις 19 Οκτωβρίου 2021, το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά για την παρουσίαση των παρεχομένων υπηρεσιών του για την υποστήριξη των επιχειρήσεων. Έμφαση δόθηκε στη Δράση «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στον Δήμο Πειραιά».

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Β.Ε.Π., στον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Η «ύπαρξη» των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην ελληνική οικονομία είναι απαραίτητη! Δεν είναι τυχαίο, το γεγονός ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χαρακτηρίζονται ως "η ραχοκοκαλιά” της, μιας και συμβάλλουν αποφασιστικά στην κοινωνική εξισορρόπηση, την εργασιακή απασχόληση, τη διατήρηση υγιών συνθηκών ανταγωνισμού, την εισαγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και γενικότερα στη δυναμική εξελικτική πορεία της οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ένα ιδιαίτερα ρευστό περιβάλλον. Σε σχέση με τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις σε άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. οι ελληνικές αντιμετωπίζουν επιπρόσθετες δυσκολίες όπως η τεχνολογική υστέρηση, το χαμηλό επίπεδο οργάνωσης, η αποστροφή των μεγάλων εταιρειών να συνεργαστούν μαζί τους, ενώ ταυτόχρονα δεν είναι εξοπλισμένες για να αναλάβουν τους επιχειρηματικούς κινδύνους που συνεπάγεται η δραστηριοποίηση εκτός έδρας.

Η περίοδος που αυτή την εποχή διανύουμε, χαρακτηρίζεται και από τον συνεχή και αυξανόμενο ανταγωνισμό. Ένα ανταγωνισμό ακραίο πολλές φορές, γεγονός που υποχρεώνει τη σύγχρονη Μικρομεσαία Επιχείρηση σε κινήσεις έκτακτης ανάγκης επιβίωσης, σε αναγκαστικά ταχεία και συνεχή προσαρμογή στις πρωτόγνωρες απαιτήσεις της νέας αυτής αγοράς, μετά την οικονομική κρίση… στην COVID εποχή!

Παρόλα ταύτα οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις άντεξαν και αυτή την κρίση, της πανδημίας και ας προέρχονταν από μια 10ετη οικονομική κρίση που τις γέμισε «πληγές». Η επιχειρηματικότητα μέσα στην εποχή COVID 19, αλλάζει σελίδα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι εδώ και σε συνδυασμό με την μετάβαση στο πράσινο επιχειρείν απαιτούν ουσιαστικές δράσεις και μέτρα στήριξής της.

Η άμεση και έγκυρη ενημέρωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για τρόπους – εργαλεία αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας αλλά και για την μετάβαση τους στην νέα ψηφιακή και πράσινη εποχή του επιχειρείν κρίνεται πολύ σημαντική. Τα Κέντρα Επιχειρηματικότητας, όπως του Δήμου Πειραιά, μπορούν να διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στην ανάδειξη του παραγωγικού ιστού και στη δημιουργία ενός νέου ελκυστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Η συγκεκριμένη δράση που σχεδιάστηκε από τον Δήμο Πειραιά, ήρθε την κατάλληλη στιγμή για σημαντικό αριθμό πολύ μικρών επιχειρήσεων που δυστυχώς δεν κατάφεραν να ενταχθούν στο αντίστοιχο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, για το οποίο και σαν Επιμελητήριο έχουμε ζητήσει μεταξύ άλλων να ενεργοποιηθεί και Β΄ Κύκλος.

Και εδώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Πειραιάς για τον σχεδιασμό της Δράσης ήρθε σε διαβούλευση με τα Επιμελητήρια για να εστιάσει με όσο το δυνατό καλύτερο τρόπο στις ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία στην τοπική οικονομία.

Έρχεται να μας αποδείξει με επιτυχία ότι η συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με όλους τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την επιχειρηματικότητα, είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του επιχειρείν.

Είναι καθήκον όλων μας να αναλάβουμε δράση και να συνεργαστούμε με στόχο να δημιουργήσουμε από την αρχή ένα υγιές, βιώσιμο, αναπτυξιακό παραγωγικό μοντέλο.

Ένα μοντέλο επιχειρηματικότητας μέσω της καινοτομίας, της ανάπτυξης και αξιοποίησης των ψηφιακών λειτουργιών και της επένδυσης στην πράσινη και μπλε οικονομία.

Αναμένουμε και τις επόμενες δράσεις του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά και να συνεργαστούμε για ένα καλύτερο αύριο της τοπικής οικονομίας και της ελληνικής οικονομίας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Δημήτριος Φανουργάκης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr