NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

ΣΔΙΤ στην ανάπτυξη των πόλεων - Η περίπτωση της Ηλείας και της Αρχ. Ολυμπίας

ΣΔΙΤ στην ανάπτυξη των πόλεων - Η περίπτωση της Ηλείας και της Αρχ. Ολυμπίας
20_10_2021 | 18:03 20_10_2021 | 18:04
epixeiro icon Ειδήσεις | Events, Επιχειρηματικά Νέα

Μία πραγματική και ενδιαφέρουσα ιστορία, η οποία διδάσκει το πόσο σημαντική είναι η κοινωνική συνοχή, η ευελιξία και η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην ανάπτυξη των πόλεων, σε οικονομικό, περιβαλλοντικό και πολιτισμικό επίπεδο, αναφέρθηκε στο πλαίσιο του Olympia Forum II.

Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, κ. Νεκτάριο Φαρμάκης, και ο Γιάννος Γραμματίδης της δικηγορικής εταιρείας Μπάχας, Γραμματίδης και Συνεταίροι, αλλά και επίτιμος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Οι πυρκαγιές στην Ηλία και την Αρχαία Ολυμπία έκαναν στάχτη 500.000 δέντρα, προκαλώντας τεράστια περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή. Η φωτιά, όμως, απείλησε την ανεκτίμητη αξία των αρχαίων και τον συμβολισμό της ελιάς.

Μπροστά σε αυτή την καταστροφή, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος τηλεφώνησε στον Γιάννο Γραμματίδη, μέσω του οποίου ζήτησε τη στήριξη του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για την ανάνηψη της περιοχής. Πράγματι, κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις σε Ελλάδα και ΗΠΑ, στήθηκε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για συγκέντρωση χρημάτων με στόχο τη δενδροφύτευση 100.000 ριζών ελιάς. Παράλληλα, από το ποσό των περίπου 750.000 δολαρίων, ο κ. Φαρμάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία και ενός Ινστιτούτου Ελιάς, το οποίο πέραν από τις εκπαιδευτικές και πολιτισμικές δραστηριότητες, θα αναλάβει ευρύτερο υποστηρικτικό ρόλο, όπως προμήθεια λιπασμάτων, κά, ώστε να καρπίσει το γρηγορότερο δυνατόν η περιοχή.

Στο σημείο αυτό, τόσο ο κ. Φαρμάκης όσο και ο κ. Γραμματίδης εξήραν τη σημασία της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τόσο για τη στήριξη και την αποκατάσταση ζημιών σε τοπικό επίπεδο, όσο και στην προστασία της πολιτισμικής κληρονομιάς και, εν τέλει, της ανάπτυξης των πόλεων και της χώρας. Ο κ. Φαρμάκης συμπλήρωσε ότι με τέτοιες πρωτοβουλίες δημιουργούνται συνέργειες με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα, καθώς κινητοποιούνται δυνάμεις τόσο σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, όσο και σε διεθνές. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο από το αναμενόμενο.

Το Olympia Forum II το οποίο οργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, διεξάγεται στις 20-21 Οκτωβρίου 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και στις 22-23 Οκτωβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr