NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Άλλαξε η κατεύθυνση του ανέμου για τους αερομεταφορείς: Νέες τιμολογήσεις

Άλλαξε η κατεύθυνση του ανέμου για τους αερομεταφορείς: Νέες τιμολογήσεις

Ξεπέρασαν τις μεγάλες αναταράξεις των ανέμων οι αεροπορικές. Ούριος άνεμος ξεκίνησε να φυσά για τον κλάδο, με τα ασφάλιστρα των αερομεταφορών να δείχνουν ότι επανέρχονται στα κανονικά τους επίπεδα, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η επαναφορά των επιπέδων τιμολόγησης έρχεται μετά από τρία σχεδόν χρόνια διαδοχικών αυξήσεων, αντικατοπτρίζοντας βελτιωμένα αποτελέσματα στο underwriting, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των Lloyds του Λονδίνου που ανακοίνωσαν επιστροφή στην κερδοφορία για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Υπό τον φόβο των απωλειών δεν θέλουν να παρεκκλίνουν

Παρά τις θετικές ανακοινώσεις, το underwriting συνεχίζει να βρίσκεται υπό πίεση στοχεύοντας να προφυλάξει τα έσοδα του, αλλά παράλληλα και να καλύψει τις ανάγκες των αερομεταφορέων.

Η αλήθεια είναι ότι οι underwriters των ασφαλιστικών δεν διατίθενται να παρεκκλίνουν πολύ από τον τρόπο που τιμολογούν υπό το φόβο να υπολείπονται των ελάχιστων προβλέψεων τους. Ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που δηλώνουν πρόθυμοι να ακούσουν τα αιτήματα των μεσιτών, ξέροντας ότι ό,τι αιτιολογούν οι μεσίτες είναι έγκυρο.

Σε ό,τι αφορά το τέταρτο τρίμηνο, αυτό εκπροσωπεί την πιο σημαντική περίοδο των συναλλαγών για την αγορά ασφάλισης αερομεταφορέων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το 60% -70% των συμβολαίων βαίνει προς ανανέωση.

Εισερχόμενοι στην περίοδο των ανανεώσεων, μερικοί από τους ασφαλιστές κρατούν μία πολύ σφιχτή στάση στην πολιτική συμβολαίων, ωστόσο, παρατηρώντας τις εξελίξεις το τελευταίο διάστημα στα τιμολόγια, επαναπροσδιορίζουν τις θέσεις τους.

Είναι δε, γεγονός ότι εδώ και εννέα μήνες παρατηρούνται νέα επίπεδα προσφοράς διαμορφώνοντας νέα επίπεδα στο capacity στην αγορά, στοχεύοντας παράλληλα και στην αντιστάθμιση των κινδύνων.

Το γεγονός αυτό έχει ενισχύσει τα επίπεδα του ανταγωνισμού, παράλληλα συμβάλλει άμεσα στην μείωση των τιμών.

Να σημειωθεί ότι ρόλο στην αύξηση της προσφοράς (capacity) έχουν επί της παρούσης δύο νέοι παίκτες στην αγορά: η Hartford και η start up των Lloyd’s, Inigo.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr