NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι το τέλος της πανδημίας δεν είναι κοντά

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι το τέλος της πανδημίας δεν είναι κοντά
21_10_2021 | 12:51 21_10_2021 | 12:52
epixeiro icon Ειδήσεις | Κοινωνία, Διεθνή, Υγεία

​Η πανδημία του Covid «θα συνεχιστεί ένα χρόνο περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε» επειδή οι φτωχότερες χώρες δεν λαμβάνουν τα εμβόλια που χρειάζονται, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ο Δρ Bruce Aylward, αξιωματούχος του ΠΟΥ, είπε ότι αυτό σημαίνει ότι η κρίση του Covid «θα μπορούσε εύκολα να παραταθεί μέχρι το 2022».

Λιγότερο από το 5% του πληθυσμού της Αφρικής έχει εμβολιαστεί, έναντι 40% στις περισσότερες άλλες ηπείρους.

Η αρχική ιδέα πίσω από το Covax ήταν ότι όλες οι χώρες θα μπορούσαν να αποκτήσουν εμβόλια από τη «δεξαμενή» του, συμπεριλαμβανομένων των πλούσιων. Αλλά οι περισσότερες χώρες του G7 αποφάσισαν να συγκρατηθούν, μόλις άρχισαν να κάνουν τις δικές τους συμφωνίες με φαρμακευτικές.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εμβολίων κατά του Covid έχει χρησιμοποιηθεί σε χώρες υψηλού εισοδήματος ή ανώτερου μεσαίου εισοδήματος. Η Αφρική αντιπροσωπεύει μόλις το 2,6% των δόσεων που χορηγούνται παγκοσμίως.

Ο Δρ Aylward απηύθυνε έκκληση στις πλούσιες χώρες να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους για τα εμβόλια, προκειμένου οι φαρμακευτικές να δώσουν προτεραιότητα στις χώρες με το χαμηλότερο εισόδημα.

«Μπορώ να σας πω ότι δεν είμαστε σε καλό δρόμο», είπε. «Πρέπει πραγματικά να το επιταχύνουμε ή ξέρετε τι; Αυτή η πανδημία θα συνεχιστεί για ένα χρόνο περισσότερο από όσο χρειάζεται.»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr