NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Βρετανία καταλήγει σε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Νέα Ζηλανδία

Η Βρετανία καταλήγει σε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Νέα Ζηλανδία
21_10_2021 | 14:58 21_10_2021 | 14:59
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Εμπόριο

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέληξε σε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Νέα Ζηλανδία, η οποία λέει ότι θα ωφελήσει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Boris Johnson, δήλωσε ότι η συμφωνία θα μειώσει το κόστος για τους εξαγωγείς και θα ανοίξει την αγορά εργασίας της Νέας Ζηλανδίας σε επαγγελματίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η συμφωνία είναι απίθανο να ενισχύσει την ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ίδιας της βρετανικής κυβέρνησης.

Συνολικά, μόνο ένα μικρό ποσοστό του εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποιείται με τη Νέα Ζηλανδία, λιγότερο από 0,2%.

Ο Johnson και η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern, κατέληξαν σε συμφωνία μετά από 16 μήνες διαπραγματεύσεων.

Η συμφωνία καταργεί τους δασμούς για τα εμπορεύματα του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων των ρούχων, των πλοίων και των μπουλντόζων, και για τα προϊόντα της Νέας Ζηλανδίας, συμπεριλαμβανομένου του κρασιού, του μελιού και των ακτινιδίων.

Επαγγελματίες όπως δικηγόροι και αρχιτέκτονες θα μπορούν να εργάζονται πιο εύκολα στη Νέα Ζηλανδία, ανέφερε η κυβέρνηση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr