NEWSFLASH...
Τροχιοδείκτης
ανάγνωση

Δέκατος συνεχόμενος μήνας εισροών στα αμοιβαία κεφαλαία

Δέκατος συνεχόμενος μήνας εισροών στα αμοιβαία κεφαλαία

Η μείωση του ρυθμού των εισροών φανερώνει ότι οι επενδυτές διακρατούν ρευστότητα.

Για 10ο συνεχόμενο μήνα συνεχίστηκαν οι εισροές στα ευρωπαϊκά αμοιβαία κεφάλαια. Συνεχίστηκαν αλλά με μειωμένους ρυθμούς οι εισροές κεφαλαίων προς τα αμοιβαία κεφάλαια στην Ευρώπη (στα 29 κράτη που καλύπτει η EFAMA) αλλά οι εναλλαγές ροών δείχνουν ότι υπάρχουν αλλαγές στις κατευθύνσεις κεφαλαίων.

Το συνολικό ενεργητικό των αμοιβαίων κεφαλαίων στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 2,7% διαμορφώθηκε στα 21,3 τρισ. ευρώ

Οι καθαρές εισροές σε μακροπρόθεσμα Αμοιβαία κεφάλαια) αυξήθηκαν πάνω από 60 δισ. ευρώ για 10ο συνεχόμενο μήνα. Τα αμοιβαία κεφάλαια στο σύνολό τους κατέγραψαν καθαρές εισροές 72 δισ. από 107 δισ. τον προηγούμενο μήνα. Οι μακροπρόθεσμοι Ο.Σ.Ε.Κ.Α. (σ.σ. όλες οι κατηγορίες πλην Ο.Σ.Ε.Κ.Α. Χρηματαγοράς) κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις 61 δισ. από 68 δισ. τον Ιούλιο.

Οι Μετοχικοί Ο.Σ.Ε.Κ.Α. κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις ύψους 22 δισ. από 24 δισ. τον Ιούλιο. Η μείωση των εισροών φανερώνει ότι υπήρχαν αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων και διατήρηση αυξημένης ρευστότητας, καθώς όλες οι κατηγορίες συλλογικών επενδύσεων είχαν μείωση εισροών.

Τα ομολογιακά α/κ κατέγραψαν καθαρές εισροές 19 δισ. από 22 δισ. τον προηγούμενο μήνα. Τα μεικτά αμοιβαία κεφάλαια κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις 19 δισ. από 20 δισ. τον Ιούλιο. Τα α/κ Χρηματαγοράς κατέγραψαν καθαρές εισροές ύψους €11 δισ. από €38 δισ. τον Ιούλιο.

Άνοδος στις αποδόσεις των μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων Σεπτέμβριο - Οκτώβριο

Η άνοδος των χρηματιστηριακών αποτιμήσεων τον Σεπτέμβριο και ιδιαίτερα τον Οκτώβριο επανέφερε σε υψηλότερα επίπεδα τις αποδόσεις των ευρωπαϊκών μετοχικών α/κ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr