NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Στην Generali η ιστορική ασφαλιστική Cattolica di Assicurazione

Στην Generali η ιστορική ασφαλιστική Cattolica di Assicurazione

​Τον έλεγχο του 100% της ιστορικής ασφαλιστικής στην Βερόνα της Ιταλίας Cattolica di Assicurazione S.p.A απέκτησε από σήμερα η Generali, μετά από την έγκριση που έλαβε από την Κομισιόν.

Από το 24% στο 100% των μετοχών

Η Ιταλική ασφαλιστική, η οποία μέχρι τώρα ήλεγχε το 24% της ασφαλιστικής, είχε καταθέσει πρόταση εξαγοράς του εναπομείναντος ποσοστού δίνοντας αντί του ποσού του 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, στοχεύοντας να ενισχύσει την θέση της στην αγορά.

Στα 1,61 δισ. η κεφαλαιοποίηση της ασφαλιστικής από την Βερόνα

Τα συνολικά έσοδα από ασφάλιστρα της επί 125 ετών ιστορικής ασφαλιστικής Cattolica di Assicurazione S.p.A διαμορφώνονται σήμερα στα 5.653 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 2.104 δισεκατομμύρια προέρχονται από τις γενικές ασφαλίσεις και τα υπόλοιπα 3.527 δισεκατομμύρια από τις ασφαλίσεις ζωής. Η Cattolica έχει 3,5 εκατομμύρια πελάτες, συνεργάζεται με 1.851 πράκτορες και 1.360 ασφαλιστικά γραφεία, καθώς επίσης και με 5.500 υποκαταστήματα τραπεζών στο πλαίσιο του bancassurance.

Εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Μιλάνου από το 2000, η τιμή της μετοχής της σήμερα 22 Οκτωβρίου έκλεισε με άνοδο περίπου 21% στα 7.06 ευρώ. Η χρηματιστηριακή της αξία στα 1,61 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πράσινο φως από την Fitch

Λίγες ημέρες πριν, η Fitch επιβεβαίωσε την Χρηματοοικονομική της Generali στο «A-» καθώς και το αξιόχρεο στο «BBB+» με σταθερές προοπτικές. Η αξιολόγηση αφορούσε στην προσφορά της εξαγοράς των μετοχών της Cattolica στου κυοφορούμενο deal.

Kατά την Fitch, η εξαγορά δεν θα έχει αρνητικές επιδράσεις στην κεφαλαιοποίηση, τη μόχλευση και στον επενδυτικό κίνδυνο της Generali.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr