NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Coca-Cola αποκαλύπτει πρωτότυπο μπουκάλι από 100% φυτικές πηγές

Η Coca-Cola αποκαλύπτει πρωτότυπο μπουκάλι από 100% φυτικές πηγές

Η Coca-Cola Company αποκάλυψε το πρώτο της πρωτότυπο μπουκάλι φτιαγμένο από 100% φυτικό πλαστικό (bPET), me τεχνολογίες που η εταιρεία λέει ότι είναι τώρα έτοιμες να διατεθούν εμπορικά σε ολόκληρη τη βιομηχανία.

Το νέο πρωτότυπο που ανακοινώθηκε σήμερα χρησιμοποιεί αποκλειστικά υλικά από ανανεώσιμες, φυτικές πηγές, αφαιρώντας όλο το περιεχόμενο με βάση το πετρέλαιο από τη φιάλη. Σύμφωνα με την εταιρεία, αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό τεχνολογικό βήμα προς τα εμπρός.

Σύμφωνα με την εταιρεία, έχει προχωρήσει μια περιορισμένη παραγωγή 900 μποκαλιών. Η Coca-Cola λέει ότι η συσκευασία μπορεί να ανακυκλωθεί στις υπάρχουσες υποδομές ανακύκλωσης.

Ο Ben Jordan, ανώτερος διευθυντής περιβαλλοντικής πολιτικής στην Coca-Cola Company, σημείωσε πως «η κλιμάκωση αυτών των τεχνολογιών είναι το κρίσιμο επόμενο βήμα», «όχι μόνο για εμάς, αλλά για τον ευρύτερο κλάδο.

Η εταιρεία λέει ότι αυτή η τεχνολογία είναι έτοιμη να επεκταθεί εμπορικά και ότι σχεδιάζει να εξαλείψει το PET που χρησιμοποιείται σήμερα στα πλαστικά μπουκάλια στην Ευρώπη και την Ιαπωνία έως το 2030 και να χρησιμοποιήσει αντ' αυτού ανακυκλωμένα ή ανανεώσιμα υλικά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr