NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο επιστημονικό forum που διοργάνωσε ο HEPA

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο επιστημονικό forum που διοργάνωσε ο HEPA

​Η ελληνική αντιπροσωπεία του Εθνικού Οργανισμού Εμπορίου της Ουγγαρίας (HEPA) -του θεσμικού φορέα προώθησης της ουγγρικής επιχειρηματικότητας- με την υποστήριξη της πρεσβείας της Ουγγαρίας, διοργάνωσε με επιτυχία, το 1ο Forum διαλόγου με τίτλο: «Challenges & Opportunities in the Post-COVID Era», που είχε ως στόχο να φωτίσει τις εξελίξεις στην "μετα-COVID" εποχή σε κοινωνικό αλλά και επιχειρηματικό επίπεδο.

Το συνέδριο, το οποίο διεξήχθη στο ξενοδοχείο Marriott Athens, φιλοξένησε πάνω από 100 στελέχη θεσμικών, επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, από διάφορες χώρες (Ελλάδα, Ουγγαρία, Τουρκία, κ.α.), ανώτερα στελέχη του Δημόσιου Τομέα, επιστήμονες απόφοιτους ουγγρικών πανεπιστημίων, καθώς και δημοσιογράφους. Παράλληλα, η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω live streaming, γεγονός που επέτρεψε σε εκατοντάδες ενδιαφερόμενους να την παρακολουθήσουν και από μακριά.

Δυναμική συμμετοχή, ζωντανός διάλογος, επώνυμες απόψεις

Απώτερος σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η διερεύνηση μεθόδων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας COVID-19, αλλά και των ευκαιριών που εμφανίζονται στην νέα εποχή, στους τομείς της υγείας, της οικονομίας και της κοινωνίας.

Ο ζωντανός διάλογος -τον οποίον συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Ακριβού- ξεκίνησε με τον καλωσόρισμα του Ούγγρου πρέσβη στην Ελλάδα, κου Erik Haupt και συνεχίστηκε με εισηγήσεις και τοποθετήσεις ελλήνων και ούγγρων καλεσμένων τόσο ζωντανά στην αίθουσα του συνεδρίου, όσο και διαδικτυακά σε ζωντανή μετάδοση. Μεταξύ αυτών, ο κος Δημήτρης Σκάλκος (Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων), ο οποίος εξήγησε «πώς το ελληνικό κράτος υποστηρίζει την ανάκαμψη και την πρόοδο», ο κος Αντώνης Μαρίνος (διευθυντής γραφείου Γενικής Γραμματείας Ενέργειας & Ορυκτών Πόρων, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας), με εισήγηση σχετικά με «το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, μοχλός για βιώσιμη ανάπτυξη μετά την κρίση» και ο κος Βασίλης Κορκίδης (πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά) που εκτός των άλλων, αναφέρθηκε στις μεθόδους για το «πως σχεδιάζουν οι ελληνικές εταιρείες την ανάκαμψή τους μετά την κρίση».

Στις εργασίες του forum η Ουγγαρία εκπροσωπήθηκε από τον κο Péter Kocsis, HEPA Deputy Director of Business Development and Corporate Relations, τον καθηγητή Dr. János Réthelyi, επικεφαλής του τμήματος Ψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας του Semmelweis University και τον κο Zoltan Hamar, διευθύνοντα σύμβουλο του Automotive Proving Ground Zala. Οι εργασίες του forum έκλεισαν με την τοποθέτηση του κου Adolfo Gomez, Founder and Chief Passion Officer της συμβουλευτικής εταιρείας Gold, καθώς και με πάνελ συζήτησης, κατά το οποίο οι συμμετέχοντες απάντησαν και σε ερωτήσεις του κοινού.

Ο κος Σπύρος Βώσσος, country manager του ελληνικού γραφείου του ΗΕΡΑ, επισήμανε σχετικά: «Το 1ο Forum διαλόγου που διοργάνωσε στην Ελλάδα ο HEPA, είχε ως στόχο να αναδείξει τους προβληματισμούς αντιμετώπισης μιας ιδιαίτερα ασυνήθιστης κατάστασης και τις ευκαιρίες συνεργασίας του επιστημονικού και επιχειρηματικού δυναμικού των δύο χωρών, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν το έναυσμα μιας κοινής πορείας για ένα καλύτερο μέλλον».

Μετά το τέλος των εργασιών του forum, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, κατά τη διάρκεια του κοκτέιλ που έκλεισε τη βραδιά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr