NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

​Οι νικητές του διαγωνισμού «Trophy - Τροφή Challenge» 2021

​Οι νικητές του διαγωνισμού «Trophy - Τροφή Challenge» 2021

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε o μεγαλύτερος Διαγωνισμός Τεχνολογικής Καινοτομίας για ελληνικές αγροδιατροφικές επιχειρηματικές ιδέες και startups «Trophy – Τροφή Challenge», που πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά». Η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση υβριδικής μορφής την Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021.

Από τις συνολικά εβδομήντα (70) αιτήσεις που κατατέθηκαν, εικοσιπέντε (25) ομάδες προκρίθηκαν στο Trophy Bootcamp, οι οποίες έλαβαν καθοδήγηση από έμπειρους μέντορες για τεχνικές παρουσίασης επιχειρηματικών προτάσεων. Στην επόμενη φάση προχώρησαν οι δώδεκα (12) ομάδες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία από την Επιτροπή Αξιολόγησης με κριτήρια την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την εφαρμοσιμότητα του επιχειρηματικού τους σχεδίου.

Ο μεγάλος τελικός ανέδειξε συνολικά τέσσερις (4) νικητές, οι οποίοι έλαβαν έπαθλα συνολικής αξίας €23.000. Συγκεκριμένα, στην κατηγορία “Ideas” ως νικήτριες ομάδες αναδείχθηκαν οι: AgroCognition, Track4Value και Digital Bites, σε κάθε μία εκ των οποίων απονέμει χρηματικό έπαθλο €5.000. Στην κατηγορία “Start-ups” νικήτρια αναδείχθηκε η εταιρεία: GEP Unmanned Technologies, στην οποία απονέμει χρηματικό έπαθλο ύψους €8.000.

Εκτός από τα χρηματικά έπαθλα, τα οποία θα βοηθήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη των προτάσεων, ο οργανισμός προσφέρει σε όλους τους νικητές ένα σύγχρονο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης, διάρκειας 5 μηνών, το οποίο περιλαμβάνει:

  • εξατομικευμένη υποστήριξη,
  • δυνατότητα πιλοτικών δοκιμών πεδίου ανάλογα με την πρόταση,
  • πρόσβαση σε ευκαιρίες διεθνούς δικτύωσης και χρηματοδότησης, και
  • συμβουλευτική από αναγνωρισμένα στελέχη της αγοράς και ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Rutgers των Η.Π.Α.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την τεχνολογική καινοτομία στην αγροδιατροφή, προωθώντας βιώσιμες επιχειρηματικές λύσεις αιχμής που μπορούν να καταστήσουν τον ελληνικό αγροδιατροφικό κλάδο πιο ανταγωνιστικό. Για τρίτη συνεχή χρονιά επιβραβεύουμε τις νεοφυείς εταιρείες και τις ομάδες που πρωτοπορούν, προσφέροντάς τους όλα τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να κάνουν τα καινοτόμα σχέδιά τους πράξη.», αναφέρει η Διευθύνουσα Σύμβουλος του οργανισμού, Έφη Λαζαρίδου.

Μέγας Δωρητής του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» και του «Trophy – Τροφή Challenge» είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

H Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Προγραμμάτων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Εύα Πολυζωγοπούλου, δηλώνει: «Ο διαγωνισμός καινοτομίας Trophy-Τροφή Challenge αποτελεί πλέον έναν αναγνωρισμένο και επιτυχή θεσμό στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα. Έναν θεσμό που στηρίζει και συσπειρώνει τους νέους που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτό, και οι οποίοι τολμούν να καινοτομήσουν, να συνεργαστούν και να δοκιμάσουν τις ιδέες τους προσφέροντας βιώσιμες λύσεις με σεβασμό πάντα προς το περιβάλλον. Δίνοντας την ευκαιρία σε τέτοιου είδους προσπάθειες να εξελιχθούν αποφέροντας απτά αποτελέσματα, βάζουμε από κοινού τις βάσεις για τη σημαντική ανάπτυξη της χώρας μας στον συγκεκριμένο τομέα.»

Ο διαγωνισμός Trophy-Τροφή Challenge, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α.. Η Σύμβουλος Δημοσίων Υποθέσεων της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, Cindy Harvey υπογράμμισε: «Η διπλωματική αποστολή των Η.Π.Α. στην Ελλάδα υποστηρίζει μια σειρά από προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, συμπεριλαμβανομένων σε τομείς όπως η γεωργία και η αγροδιατροφή, για να προωθήσουμε τους κοινούς μας στόχους για μια ισχυρή και ευημερούσα Ελλάδα. Όπως είδαμε από το Trophy-Τροφή Challeng, υπάρχει επιχειρηματικό πνεύμα και δέσμευση για καινοτομία μεταξύ των Ελλήνων, και αυτό μας κάνει πολύ αισιόδοξους για το μέλλον.»

Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης είναι οι εταιρείες BASF και Bayer Hellas.

Η Δρ. Μαριάννα Βρεττού-Schultes, Marketing Manager Agricultural Solutions της εταιρείας BASF, υποστηρίζει ότι: «Ο αγροδιατροφικός τομέας δοκιμάστηκε ιδιαίτερα, τα τελευταία χρόνια, λόγω της παγκόσμιας πανδημικής κρίσης που οδήγησε σε διατάραξη της εφοδιαστικής αλυσίδας και σε γενικότερη αβεβαιότητα. Για την επανεκκίνηση της οικονομίας, υπάρχει ανάγκη να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις στη γεωργία και να υποστηριχθεί η νέα γενιά. Η BASF στέκεται σύμμαχος σε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας και επιβράβευσης καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, και για 3η συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο μεγαλύτερο διαγωνισμό καινοτομίας "Trophy – Τροφή Challenge". Το μέλλον της ελληνικής γεωργίας ξεκινάει εδώ!»

Από την πλευρά της, η Σόνια Μουσαβερέ, Head of Communications στη Bayer Hellas, δηλώνει ότι:

«Σε έναν κόσμο που τόσο οι ανάγκες της ανθρωπότητας όσο και του περιβάλλοντος συνεχώς αλλάζουν, η Καινοτομία μπορεί να φέρει λύσεις. Και για να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα με υψηλές ταχύτητες, η συνεργασία είναι απαραίτητη. Στην Bayer αναγνωρίζουμε τη δύναμη της συνεργασίας και ακολουθούμε μια ολιστική προσέγγιση στην καινοτομία, ώστε μέσα από πρωτοβουλίες σαν αυτή του Τrophy-Τροφή Challenge να αναδειχθούν πρωτοποριακές ιδέες από τα πιο δημιουργικά μυαλά της χώρας μας».

Τα μη χρηματικά έπαθλα του διαγωνισμού προσφέρουν η δικηγορική εταιρεία Ποταμίτης Βεκρής, ο εθελοντικός οργανισμός ΚΕΜΕΛ και οι σύμβουλοι επιχειρήσεων RSM Greece.

Σημειώνεται ότι το «Trophy – Τροφή Challenge» ξεκίνησε το 2019 και μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει 67 startups, ενώ παράλληλα οι 8 νικήτριες ομάδες των προηγούμενων κύκλων έλαβαν χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας €47.000. O Διαγωνισμός αφορά προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες που ξεχωρίζουν για την καινοτομία και την αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής, σε τομείς της αγροδιατροφής, όπως:

  • γεωργική και ζωική παραγωγή (μεταξύ άλλων μηχανήματα, ΙοΤ, software και διαδικασίες, της επεξεργασίας),
  • επεξεργασία και τεχνολογία τροφίμων, βιοτεχνολογία, συσκευασίες,
  • agrologistics, ενέργεια, κλιματική αλλαγή.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr