NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Mastercard: Επιτρέπει στις τράπεζες να παρέχουν υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων

Mastercard: Επιτρέπει στις τράπεζες να παρέχουν υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων

Η Mastercard υπέγραψε συμφωνία με την Bakkt για να καταστήσει διαθέσιμες επιλογές κρυπτονομισμάτων σε εμπόρους και τράπεζες σε όλο το δίκτυο πληρωμών της.

Οι τράπεζες στο παγκόσμιο δίκτυο πληρωμών της Mastercard θα μπορούν να παρέχουν ανταμοιβές σε κρυπτονομίσματα, σε πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, και οι πόντοι για αγορές όπως αεροπορικά ταξίδια ή ξενοδοχεία θα μπορούν να καταβάλλονται σε κρυπτονομίσματα.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να μετατρέπουν τα κρυπτονομίσματα τους για να πληρώνουν για αγορές και να διατηρούν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μέσω πορτοφολιών στην πλατφόρμα της Bakkt.

Η Mastercard δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι θα αρχίσει να επιτρέπει στους κατόχους καρτών της να πραγματοποιούν ορισμένες συναλλαγές σε συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα στο δίκτυό της και είπε τον Ιούλιο ότι συνεργάζεται με startups, ως μέρος της προσπάθειάς της να χρησιμοποιούνται τα κρυπτονομίσματα ευρύτερα από τους καταναλωτές.

Η συμφωνία με την Bakkt θα μπορούσε να επεκτείνει σημαντικά την πρόσβαση και την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων. Η εταιρεία λέει ότι υπάρχουν επί του παρόντος περισσότερα από 2,8 δισεκατομμύρια ενεργές Mastercards και περισσότερες από 22.000 τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο δίκτυό της.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr