NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Microsoft: Hackers από τη Ρωσία βάζουν στο στόχαστρο cloud και εφοδιαστική αλυσίδα

Microsoft: Hackers από τη Ρωσία βάζουν στο στόχαστρο cloud και εφοδιαστική αλυσίδα

​Η Microsoft λέει ότι οι ίδιοι hackers από τη Ρωσία που είναι υπεύθυνοι για την παραβίαση της SolarWinds το 2020 συνεχίζουν να επιτίθενται στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού τεχνολογίας και στοχεύουν ακατάπαυστα εταιρείες υπηρεσιών cloud και άλλες, από το καλοκαίρι.

Το γκρουπ, το οποίο η Microsoft αποκαλεί Nobelium, έχει εφαρμόσει μια νέα στρατηγική γύρω από την άμεση πρόσβαση που έχουν οι μεταπωλητές υπηρεσιών cloud στα συστήματα πληροφορικής των πελατών τους, θέλοντας να «παριστάνουν πιο εύκολα έναν αξιόπιστο τεχνολογικό συνεργάτη για να αποκτήσουν πρόσβαση».

«Ευτυχώς, ανακαλύψαμε αυτήν την καμπάνια στα πρώτα της στάδια και μοιραζόμαστε αυτές τις εξελίξεις για να βοηθήσουμε τους μεταπωλητές υπηρεσιών cloud, τους παρόχους και τους πελάτες τους να λάβουν έγκαιρα μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι η Nobelium δεν θα επιτύχει τους στόχους της», σημείωσε η Microsft.

«Αυτός είναι ο ίδιος παράγοντας πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις που στόχευσαν πελάτες της SolarWinds το 2020 και τους οποίους η κυβέρνηση των ΗΠΑ και άλλοι έχουν αναγνωρίσει ως μέρος της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών που είναι γνωστή ως SVR».

Οι ομάδες ransomware χρησιμοποίησαν μια τεχνική που ονομάζεται «domain fronting» για να κρύψουν τη δραστηριότητά τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr