NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ένα ζευγάρι παπούτσια του Jordan πωλήθηκε έναντι 1,5 εκατ. δολαρίων

Ένα ζευγάρι παπούτσια του Jordan πωλήθηκε έναντι 1,5 εκατ. δολαρίων
26_10_2021 | 12:25 26_10_2021 | 12:27
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

​Ένα ζευγάρι Nike Air Ships που φόρεσε ο Michael Jordan κατά την πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ σημείωσε ρεκόρ, ως το πιο ακριβό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που πουλήθηκαν ποτέ σε δημοπρασία.

Τα σπάνια αθλητικά παπούτσια πουλήθηκαν για 1,47 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία του Sotheby's, καταφέρνοντας, έτσι, να γίνουν το πρώτο ζευγάρι παπούτσια που ξεπέρασε το όριο του 1 εκατομμυρίου δολαρίων, σχεδόν τριπλασιάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 560.000 δολαρίων.

Τα μόνα αθλητικά παπούτσια που πουλήθηκαν ποτέ για περισσότερα χρήματα ήταν τα Nike Air Yeezys Kanye West, τα οποία έπιασαν 1,8 εκατομμύρια δολάρια νωρίτερα φέτος σε μια ιδιωτική πώληση. Προηγουμένως, τα Air Jordan 1 των 560.000 δολαρίων που είχαν φορεθεί και είχαν αυτόγραφο του Jordan ήταν τα πιο ακριβά αθλητικά που είχαν πουληθεί, με οποιοδήποτε τρόπο.

Με το παρατσούκλι «Pre-Jordan», τα Air Ship ήταν τα παπούτσια με τα οποία έπαιζε ο Jordan πριν αποκτήσει ζευγάρι με την υπογραφή του.

Το ΝΒΑ είχε επιβάλει πρόστιμο 5.000 δολαρίων εναντίον του κάθε φορά που φορούσε ένα ζευγάρι που δεν ήταν σύμφωνο με τους κανονισμούς του πρωταθλήματος, αποτελώντας τον θρύλο των «απαγορευμένων» αθλητικών παπουτσιών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr