NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Honor: Κάνει «μπάσιμο» στς διεθνείς αγορές, μετά το spinoff από την Huawei

Honor: Κάνει «μπάσιμο» στς διεθνείς αγορές, μετά το spinoff από την Huawei

Η Honor, το brand της κινεζικής Huawei που έγινε spin-off πέρυσι, κυκλοφόρησε το πρώτο της smartphone στο εξωτερικό από τότε που έγινε ανεξάρτητη εταιρεία, με πρόσβαση στο λογισμικό της Google και τα chipset της Qualcomm.

Το Honor 50 των 529 ευρώ θα κυκλοφορήσει σε 40 αγορές σε όλο τον κόσμο, σηματοδοτώντας ένα μεγάλο βήμα για την πρώην μάρκα της Huawei, καθώς θέλει να ανακτήσει μερίδιο αγοράς σε όλο τον κόσμο.

Η Honor αποτελούσε την οικονομική μάρκα smartphone της Huawei. Πωλήθηκε τον Δεκέμβριο σε μια κοινοπραξία αγοραστών, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων που υποστηρίζονται από την τοπική κυβέρνηση της πόλης Shenzhen.

Η Huawei επλήγη με κυρώσεις από τις ΗΠΑ το 2019 και το 2020, οι οποίες διέκοψαν την πρόσβασή της σε βασική τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένου του λειτουργικού συστήματος Android της Google και των σχετικών εφαρμογών, καθώς και κρίσιμων chipset, κάτι που προκάλεσε πλήγμα στη δραστηριότητας της στα smartphone.

Για να διασώσει το brand της Honor, το πούλησε. Η Honor δεν υπόκειται επί του παρόντος σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ και η τελευταία της συσκευή τρέχει Android με εφαρμογές της Google, ενώ διαθέτει chipset Snapdragon 778G της Qualcomm.

Ενώ η Honor θεωρούνταν οικονομικό εμπορικό σήμα υπό την Huawei, η εταιρεία προσπαθεί να εισχωρήσει περισσότερο στο premium τμήμα της αγοράς. Το Honor 50 κυκλοφόρησε στην Κίνα νωρίτερα φέτος.

Μετά το spinoff, η Honor έχει ανακτήσει μερίδιο αγοράς στην Κίνα. Τον Αύγουστο, το μερίδιο αγοράς της ήταν 15% στην χώρα, καθιστώντας την τον τρίτο μεγαλύτερο παίκτη smartphone στην περιοχή.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το μερίδιο αγοράς της έφτασε στο 3,7% τον Αύγουστο, από 1,5% τον Φεβρουάριο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr