NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Στο Άμπου Ντάμπι θα βρίσκεται το μεγαλύτερο ενυδρείο στον κόσμο

Στο Άμπου Ντάμπι θα βρίσκεται το μεγαλύτερο ενυδρείο στον κόσμο

Ένα τεράστιο θαλάσσιο πάρκο που εισέρχεται στην τελική φάση κατασκευής του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα προσκαλέσει τους επισκέπτες να απολαύσουν το μεγαλύτερο κλειστό ενυδρείο στον κόσμο, μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του τον επόμενο χρόνο.

Το SeaWorld Abu Dhabi θα φιλοξενήσει δεκάδες χιλιάδες θαλάσσια είδη σε πέντε επίπεδα, μαζί με το ειδικό ερευνητικό κέντρο που θα επικεντρωθεί στη διατήρησή τους.

Μόλις ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του, στο hotspot τουρισμού και αναψυχής του νησιού Yas, το SeaWorld Abu Dhabi θα εκτείνεται σε 183.000 τετραγωνικά μέτρα, σε πέντε εσωτερικούς ορόφους. Τα αξιοθέατα θα περιλαμβάνουν διαδραστικά εκθέματα, ένα «οπτικό ταξίδι» από τον Βόρειο Πόλο στον Νότιο Πόλο, αλλά και αυτό που θεωρείται το μεγαλύτερο ενυδρείο στον κόσμο.

Με 25 εκατομμύρια λίτρα νερού, το ενυδρείο θα φιλοξενεί 68.000 θαλάσσια ζώα, συμπεριλαμβανομένων καρχαριών, ψαριών και θαλάσσιων χελωνών, τα οποία θα μπορεί να απολαύσει κάποιος μέσω του «Endless Vista», ενός κατακόρυφου παράθυρου ύψους 20 μέτρων που θα εκτείνεται σε πολλά επίπεδα, με καθαρή θέα σε όλη τη δράση στο εσωτερικό.

Δίπλα στο πάρκο θα βρίσκεται το Yas Island SeaWorld Research and Rescue Center, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο ειδικό κέντρο θαλάσσιας έρευνας, διάσωσης και αποκατάστασης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οι επισκέπτες θα μπορούν να μάθουν για το έργο των επιστημόνων και να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η κύρια κατασκευή από χάλυβα έχει πλέον ολοκληρωθεί, με τη συνολική κατασκευή να έχει ολοκληρωθεί κατά 64%. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2022.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr