NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ξεκινά η Expo 2020 Dubai, ως ένα πρότυπο πόλης του μέλλοντος, με τεχνολογία Siemens

Ξεκινά η Expo 2020 Dubai, ως ένα πρότυπο πόλης του μέλλοντος, με τεχνολογία Siemens

Η Siemens σχεδίασε μια διαδικτυακή εφαρμογή έξυπνης πόλης για υπεύθυνους εγκαταστάσεων, με σκοπό τη βελτίωση της απόδοσης, την εξοικονόμηση ενέργειας, τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων και την ενίσχυση της ασφάλειας.

Η Expo 2020 Dubai άνοιξε τις πύλες της με την υποστήριξη της τεχνολογίας της Siemens, η οποία διασφαλίζει ότι τα κτήρια και οι υπόλοιπες υποδομές του εκθεσιακού κέντρου θα γίνουν μέρος μιας κληρονομιάς που θα αντέξει σε βάθος χρόνου.

Η πρώτη έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στη Μέση Ανατολή, την Ασία ή την Αφρική δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν πώς οι έξυπνες, ψηφιακά συνδεδεμένες πόλεις μπορούν να βοηθήσουν να ξεπεραστούν μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ανθρωπότητας. Ως Premier Partner για την ψηφιοποίηση των υποδομών στην Expo 2020 Dubai, η Siemens έχει συνδέσει ψηφιακά περισσότερα από 130 κτήρια σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, διπλάσιο του Μονακό. Περίπου το 80 τοις εκατό των υποδομών της Expo θα παραμείνει μετά τη λήξη της Έκθεσης τον Μάρτιο του 2022, αποτελώντας τον πυρήνα μιας βιώσιμης νέας αστικής περιοχής του Ντουμπάι, γνωστή ως District 2020. Οι εγκαταστάσεις της Expo έχουν σχεδιαστεί ως πρότυπο για μελλοντικές έξυπνες πόλεις.

«Σκοπεύουμε να κάνουμε τις εγκαταστάσεις της Expo τη βάση για μια βιώσιμη, ανθρωποκεντρική έξυπνη πόλη ακόμα και μετά το τέλος της Έκθεσης», δήλωσε ο Mohammed Alhashmi, Chief Technology Officer, Expo 2020 Dubai. «Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη Siemens για να δημιουργήσουμε τον πυρήνα του District 2020, που θα είναι μια ολοκληρωμένη κοινότητα μικτής χρήσης που θα συνεχίσει και θα εκπληρώσει το ιδρυτικό όραμα της Έκθεσης να είναι ένα οικοσύστημα για σύνδεση, δημιουργία και καινοτομία».

Στις εγκαταστάσεις της Expo, η Siemens δείχνει πώς μπορούν να συνδεθούν τα κτήρια, οι μηχανές και οι εγκαταστάσεις μιας πόλης χρησιμοποιώντας το MindSphere, το βιομηχανικό IoT (Internet of Things) της εταιρείας ως υπηρεσία. Το MindSphere είναι το κεντρικό νευρικό σύστημα της Expo - ένα ΙοΤ λειτουργικό σύστημα για τις εγκαταστάσεις της Expo το οποίο τρέχει στο παρασκήνιο, σχεδόν αόρατα, και ωφελεί όλους τους επισκέπτες της έκθεσης.

Η τεχνολογία της Siemens δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές των εγκαταστάσεων της Expo να βελτιστοποιήσουν τις λειτουργίες τους, να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα, να εξοικονομήσουν νερό και ενέργεια και να ενισχύσουν την άνεση και την ασφάλεια των επισκεπτών. Τους δίνει πρόσβαση σε δεδομένα και αναλύσεις σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις – παραδείγματος χάριν, πώς να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση στα κτήρια ή πώς να βελτιώσουν τη χρήση νερού στα συστήματα άρδευσης. Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό στη Μέση Ανατολή, όπου τα κτήρια μπορούν να καταναλώσουν έως και το 80% του ενεργειακού εφοδιασμού.

Η Siemens έχει ακόμη σχεδιάσει μια διαδικτυακή εφαρμογή έξυπνης πόλης για τους χειριστές και τις ομάδες διαχείρισης των εγκαταστάσεων. Δείχνει ένα ψηφιακό δίδυμο των εγκαταστάσεων της Έκθεσης και βοηθά στην παροχή πρακτικών πληροφοριών που βασίζονται σε δεδομένα από όλα τα συστήματα, Siemens και μη, σε ολόκληρο το εκθεσιακό κέντρο.

«Βλέπουμε την Expo 2020 Dubai ως ορόσημο για τη Siemens και τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο Matthias Rebellius, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG και CEO της Smart Infrastructure. «Στην πιο ψηφιακά συνδεδεμένη έκθεση που έχει λάβει χώρα ποτέ, δείχνουμε τι μπορεί να κάνει η Siemens για να καταστήσει τις πόλεις πιο αποτελεσματικές, βιώσιμες, ασφαλείς και βολικές για να ζει και να εργάζεται κανείς, καθιστώντας τες παράλληλα λιγότερο επιβαρυντικές για το περιβάλλον τη στιγμή που η κλιματική αλλαγή μας επηρεάζει όλους. Όχι μόνο δεσμευόμαστε για την έκθεση, αλλά θα μεταφέρουμε και την έδρα μας του Ντουμπάι στην District 2020».

Οι συγκεκριμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην Expo περιλαμβάνουν το Siemens Navigator, μια πλατφόρμα που βασίζεται στο cloud για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του κτηρίου, το Desigo CC που υποστηρίζει τις έξυπνες υποδομές των εγκαταστάσεων και το Siveillance Control Pro για τη διαχείριση της ασφάλειας στις πύλες της έκθεσης και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις. Οι καλεσμένοι της Siemens στις εγκαταστάσεις της Έκθεσης μπορούν να πάρουν μια προσωπική γεύση αυτής της τεχνολογίας στο κέντρο εμπειρίας πελατών της εταιρείας, με το να βυθιστούν σε μια διαδραστική ηχητική και οπτική εμπειρία σχετικά με την ψηφιοποίηση των εγκαταστάσεων, το μέλλον των κατασκευών και τις βιώσιμες μεταφορές.

Η Siemens θα φιλοξενήσει επίσης τη MindSphere Future World Series στο κέντρο εμπειρίας της στην Expo 2020 Dubai. Η MindSphere Future World Series συγκεντρώνει ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τις τεχνολογίες που κάνουν τον κόσμο μας πιο έξυπνο και βιώσιμο. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προκλήσεις hackathon για αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων βιωσιμότητας που αφορούν τις εξής πέντε κατηγορίες: κτήρια, ενέργεια, κινητικότητα, βιομηχανία και νερό.

Η εταιρεία έχει συμμετάσχει σε παγκόσμιες εκθέσεις, από την εναρκτήρια στο Λονδίνο, το 1851, όταν ο ιδρυτής της εταιρείας Werner Von Siemens παρουσίασε για πρώτη φορά τον ηλεκτρικό τηλέγραφο με ακίδα – δείκτη που είχε δημιουργήσει. Η Expo 2020 Dubai, η οποία άνοιξε για το κοινό την 1η Οκτωβρίου, πραγματοποιείται στην πόλη του Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και επικεντρώνεται σε θέματα βιωσιμότητας, κινητικότητας και ευκαιριών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr