NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

H Freedom Finance Europe αποκτά άμεση συμμετοχή στην Euroclear Bank

H Freedom Finance Europe αποκτά άμεση συμμετοχή στην Euroclear Bank

H Επιτροπή Εισαγωγής της Euroclear Bank ενέκρινε την αίτηση της Freedom Finance Europe για άμεση συμμετοχή (direct membership). Οι πελάτες της Freedom Finance Europe θα μπορούν πλέον να επωφελούνται από τις προηγμένες υποδομές και διαδικασίες διαπραγμάτευσης χρηματοοικονομικών τίτλων, από το κορυφαίο διεθνώς κεντρικό αποθετήριο τίτλων.

Αυτή η νέα συνεργασία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «είναι πολύ σημαντική τόσο για την Freedom Finance όσο και για τους συνδρομητές της Freedom24, καθώς επικυρώνεται η αξιοπιστία και η ακεραιότητα της πλατφόρμας από έναν χρηματοοικονομικό διεθνούς κύρους. Η Euroclear Bank είναι ένας φορέας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που εδρεύει στο Βέλγιο και ειδικεύεται στον διακανονισμό συναλλαγών κινητών αξιών (μετοχών κ.λπ.), καθώς και στη φύλαξη και διαχείριση περιουσιακών στοιχείων (assets) για αυτούς τους τίτλους».

«Χρειάστηκαν πάνω από εννέα μήνες για να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες απόκτησης της ιδιότητας άμεσου μέλος του Euroclear. Αυτό παρέχει πρόσθετη ασφάλεια στους πελάτες μας και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την παγκόσμια επέκτασή μας. Η ιδιότητα άμεσου μέλους θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε το φάσμα των επιχειρησιακών υπηρεσιών μας και των υπηρεσιών διακανονισμού και θεματοφυλακής για τους πελάτες μας, στις αγορές της Ευρώπης, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ», δήλωσε ο Evgenii Tiapkin, εκτελεστικός διευθυντής της Freedom Finance Europe.

Το διεθνές σύστημα διακανονισμού Euroclear λειτουργεί από το 1968. Τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται ως θεματοφύλακας αποτιμώνται σήμερα σε 32,8 τρισεκατομμύρια ευρώ. Η αξία των συναλλαγών τίτλων του Euroclear για τους πελάτες του, ανέρχεται σε περισσότερα από 897 τρισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr