NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Elon Musk: Θα δωρίσω 6 δισ. εάν λύσουν την παγκόσμια κρίση πείνας

Elon Musk: Θα δωρίσω 6 δισ. εάν λύσουν την παγκόσμια κρίση πείνας

​Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk είπε ότι θα πουλούσε μετοχές της Tesla και θα δώριζε τα έσοδα εάν τα Ηνωμένα Έθνη μπορούσαν να αποδείξουν ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό του πλούτου του μπορούσε να λύσει την παγκόσμια κρίση πείνας.

Ο Musk απάντησε σε σχόλια του David Beasley, διευθυντή του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, ο οποίος είπε στο CNN την περασμένη εβδομάδα ότι μια δωρεά 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από δισεκατομμυριούχους όπως ο Musk και ο Bezos θα μπορούσε να βοηθήσει 42 εκατομμύρια ανθρώπους που «κυριολεκτικά πρόκειται να πεθάνουν» αν δεν γίνει κάτι για αυτούς.

Ο Musk είναι αυτή τη στιγμή ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ο πρώτος με περιουσία 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla έχει επί του παρόντος μια καθαρή περιουσία 311 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επομένως 6 δισεκατομμύρια δολάρια θα ήταν το 2% αυτής.

Αλλά ο Musk αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι το ποσό θα λύσει την τρέχουσα κρίση πείνας, γράφοντας στο Twitter ότι εάν το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα μπορούσε να το αποδείξει, θα «πουλούσε μετοχές της Tesla αμέσως τώρα». Ζήτησε επίσης λογοδοσία για το πώς θα δαπανηθούν τα χρήματα.

Ο Beasley απάντησε στον Musk με tweet: «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχουμε τα συστήματα για τη διαφάνεια. Η ομάδα σας μπορεί να εξετάσει και να συνεργαστεί μαζί μας για να είναι απολύτως βέβαιη για κάτι τέτοιο».

Διευκρίνισε επίσης ότι το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ δεν είπε ποτέ ότι 6 δισεκατομμύρια δολάρια θα έλυναν την πείνα στον κόσμο. «Πρόκειται για μια εφάπαξ δωρεά για να σωθούν 42 εκατομμύρια ζωές κατά τη διάρκεια αυτής της άνευ προηγουμένου κρίσης πείνας».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr