NEWSFLASH...
Τροχιοδείκτης
ανάγνωση

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την συνδυασμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την συνδυασμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ

Άνοιξε το πρωί, το βιβλίο προσφορών για την συνδυασμένη (για παλαιούς και νέους μετόχους) αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ. Η αύξηση θα ολοκληρωθεί στις 4 Νοεμβρίου και έχει ως στόχο να αντλήσει από 1,275 μέχρι 1,35 δισ. ευρώ.

Η συνδυασμένη προσφορά, δηλαδή η δημόσια προσφορά για τους Έλληνες μετόχους και η ιδιωτική τοποθέτηση για τους διεθνείς επενδυτές. Πρακτικά οι Έλληνες μέτοχοι της ΔΕΗ θα έχουν δικαίωμα προτίμησης, που τους εξασφαλίζει τη συμμετοχή στην αύξηση. Ταυτόχρονα, η ιδιωτική τοποθέτηση για τους διεθνείς επενδυτές θα δημιουργήσει ανταγωνισμό και θα βελτιώσει τους όρους της αύξησης. Οι προσφορές των ξένων θεσμικών επενδυτών που θα εκδηλώσουν πρόθεση συμμετοχής στην ΑΜΚ, θα κατηγοριοποιηθούν και με τη διαδικασία του bookbuilding θα προσδιοριστεί η τελική τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, ενώ σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν στην πράξη οι προσδοκίες για αυξημένη συμμετοχή

Τι θα διατεθούν στην πράξη

Πρόκειται για Δημόσια Προσφορά μέχρι και 150.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η.), που θα εκδοθούν με τιμή διάθεσης από 8,50 ευρώ έως και 9,00 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά και αποκλεισμό του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων.

Οι επενδυτές που θα συμμετάσχουν στη Δημόσια Προσφορά θα εγγράφονται στην ανώτατη τιμή του Εύρους Τιμών. Η αξία της συμμετοχής για αυτούς τους επενδυτές ορίζεται ως ο αριθμός των αιτούμενων Νέων Μετοχών επί την ανώτατη τιμή του Εύρους Τιμών.

Ιδιώτες Επενδυτές που είναι εγγεγραμμένοι μέτοχοι της Δ.Ε.Η., και οι οποίοι εγγράφονται στη Δημόσια Προσφορά θα δικαιούνται προνομιακής κατανομής στις Νέες Μετοχές που έχουν επιμεριστεί στη Δημόσια Προσφορά, η οποία θα είναι αναλογική του ποσοστού συμμετοχής των Κατά Προτεραιότητα Επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της Δ.Ε.Η.

Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα συμβάλει στη χρηματοδότηση του επικαιροποιημένου Στρατηγικού Σχεδίου της Εταιρείας και θα επιτρέψει στην Εταιρεία να αυξήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα σε 5,3 δισ. ευρώ τα επόμενα 3 έτη και σε 8,4 δισ. μέχρι το 2026, με στόχο τα 7,2GW εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ (περιλαμβανομένων των Υδροηλεκτρικών Σταθμών) μέχρι το 2024 και τα 9,1GW μέχρι το 2026, πράγμα που με τη σειρά του αναμένεται να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων EBITDA ύψους 1,7 δισ. ευρώ το 2026.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr