NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Ιαπωνία χορήγησε για πρώτη φορά πιστοποιητικό σε ιπτάμενο αυτοκίνητο

Η Ιαπωνία χορήγησε για πρώτη φορά πιστοποιητικό σε ιπτάμενο αυτοκίνητο

​Η SkyDrive, η startup με έδρα το Τόκιο που αναπτύσσει ένα concept ιπτάμενου αυτοκινήτου eVTOL, αποκάλυψε ότι της έχει χορηγηθεί πιστοποιητικό ασφάλειας από τις Αρχές.

Η SkyDrive αποκάλυψε για πρώτη φορά το πρώιμο πρωτότυπο του ιπτάμενου αυτοκινήτου της το 2018, προτού πραγματοποιήσει με επιτυχία την πρώτη πιλοτική δοκιμαστική πτήση της πέρυσι.

Η νεότερη έκδοση του ιπτάμενου αυτοκινήτου της SkyDrive που μοιάζει με drone ονομάζεται SD-03. Χρησιμοποιεί οκτώ έλικες (δύο στην άκρη ενός βραχίονα σε κάθε γωνία) και φτάνει σε τελική ταχύτητα 48 χλμ/ώρα, για ταξίδια έως και 10 λεπτών.

Το πιστοποιητικό ασφαλείας από το Υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας επιβεβαιώνει ότι «ο σχεδιασμός, η δομή, η αντοχή και οι επιδόσεις πληρούν τις απαραίτητες απαιτήσεις ασφάλειας και περιβάλλοντος», εξηγεί η SkyDrive.

Η εταιρεία δηλώνει «πολύ ικανοποιημένη» που της δόθηκε η πιστοποίηση και πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσει να εργάζεται σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση και το Υπουργείο για να ολοκληρώσει την ανάπτυξη ενός απολύτως ασφαλούς και αξιόπιστου ιπτάμενου αυτοκινήτου».

Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι είναι η πρώτη φορά που της χορηγείται πιστοποιητικό, για ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr