NEWSFLASH...
Μαθητική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Το JA GREECE στην Καλαμάτα: Θερμή υποδοχή από τον Δήμαρχο και τους εκπαιδευτικούς

Το JA GREECE στην Καλαμάτα: Θερμή υποδοχή από τον Δήμαρχο και τους εκπαιδευτικούς

Ταξίδια σε πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιεί η ομάδα του Junior Achievement Greece για να παρουσιάσει δια ζώσης στους εκπαιδευτικούς τα προγράμματα επιχειρηματικότητας, ψηφιακών δεξιοτήτων και επαγγελματικού προσανατολισμού που προσφέρει δωρεάν σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Τα προγράμματα, που υλοποιούνται από εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, εντάσσονται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και στο πλαίσιο μαθημάτων/ομίλων επιχειρηματικότητας, επαγγελματικού προσανατολισμού, πληροφορικής, οικιακής οικονομίας κ.ά.

Η υποδοχή στην Καλαμάτα, τον πρώτο σταθμό του JA Greece, ήταν πολύ θερμή. Στην εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος και στο χαιρετισμό του παρότρυνε τους εκπαιδευτικούς να υλοποιήσουν τα προγράμματα του JA Greece στα σχολεία της πόλης και της Μεσσηνίας. «Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε στα σχολεία μας εκπαιδευτικούς με ανοιχτό μυαλό, που δεν φοβούνται το νέο, το καινοτόμο. Αντίθετα, το επιζητούν, γιατί νιώθουν την μεγάλη αξία της σύνδεσης του σχολείου με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα η οποία φέρνει θετικά αποτελέσματα και στην πραγματική οικονομία», τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος.

Οι εκπαιδευτικοί έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για όλα τα προγράμματα και ιδίως για τη Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» στην οποία κατέκτησε το 1ο Πανελλαδικό Βραβείο η ομάδα Helmet από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά το 2018, ενώ η νικήτρια ομάδα του 2021, η FlowOn, κατέκτησε το 2ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του JA Europe και δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. «Νοιώθω ότι απόψε μπήκε ο σπόρος για να γίνουν τα σχολεία της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας πρωτοπόροι στη νέα εποχή της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα», δήλωσε η Μαρία Γιαννέτου, Δημοσιογράφος και Διευθύντρια Επικοινωνίας του Junior Achievement Greece. H κα Γιαννέτου συντόνισε την εκδήλωση και παρουσίασε το έργο, τις επιτυχίες και τα προγράμματα του JA Greece σε μία ομιλία με τίτλο «Οι μικροί startuppers αλλάζουν το σχολείο, τις ζωές τους και την Ελλάδα», ενώ η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του JA Greece, Ελένη Γερασιμοπούλου συντόνισε εργαστήριο για τους εκπαιδευτικούς με τίτλο «Ιnspire-Prepare-Succeed».

Βράβευση καθηγητών και δηλώσεις υπέρ της μαθητικής επιχειρηματικότητας

Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν από το JA Greece οι εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά Σταυρούλα Κόκκαλη και Κωνσταντίνος Κοτταρίδης και τους απονεμήθηκε ο τίτλος του «JA Ambassador» για την υποδειγματική υλοποίηση των προγραμμάτων του οργανισμού εδώ και πάνω από 10 χρόνια και για τις ενέργειές τους να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους με το Junior Achievement Greece στους συναδέλφους τους εκπαιδευτικούς έτσι ώστε όλα τα παιδιά στην Ελλάδα να δουν μεγάλη θετική αλλαγή στη ζωή τους μέσω της επιχειρηματικότητας. Όλοι οι ομιλητές παρουσίασαν παραδείγματα και επιχειρήματα υπέρ της μαθητικής επιχειρηματικότητας, προτρέποντας εκπαιδευτικούς και μαθητές να γίνουν μέλη μαθητικών «start up».

Φώτης Μπουγάς, Ιδιοκτήτης Εκπαιδευτηρίων Μπουγά: «Αν θέλουμε τα παιδιά να χαμογελούν, να αγαπούν το σχολείο, χρειάζεται να τα ωθούμε να συμμετέχουν στην «Εικονική Επιχείρηση». Παιδιά που έχουν στο βιογραφικό τους αυτή τη δράση γίνονται δεκτά από τα καλά ξένα Πανεπιστήμια για μεταπτυχιακά και επιλέγονται για καλές δουλειές από εργοδότες».

Νίκος Πεφάνης, Διευθυντής Β’ θμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας: «Είναι σημαντική αυτή η δια ζώσης ενημέρωση στους εκπαιδευτικούς. Βλέπουν ότι η «Εικονική Επιχείρηση» δεν είναι κάτι δύσκολο, όταν ξεκινήσουν τους αρέσει πολύ. Εμείς στηρίζουμε απόλυτα αυτή τη δράση».

Γιώργος Δρέτας, Αντιπρόεδρος ΔΣ Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ε.Ο.Ε.Δ.Ε.): «Όλοι μιλάμε για το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Έλληνα και πράγματι υπάρχει. Το JA Greece δίνει τη σπίθα που χρειάζεται για να ανάψει «η φωτιά» και να εξαπλωθεί η «Εικονική Επιχείρηση» σε όλα τα σχολεία».

Φώτης Μπουγάς, πατέρας αποφοίτου Γιάννη Μπουγά: «Είδα πολύ μεγάλη θετική αλλαγή στο παιδί μου τη χρονιά που συμμετείχε στην «Εικονική Επιχείρηση» Helmet στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Συστήνω στους γονείς να ζητούν από το σχολείο να υλοποιήσει το πρόγραμμα και στα παιδιά τους να συμμετέχουν στην «start up» του σχολείου».

Παναγιώτης Παναγιωτακόπουλος, φοιτητής, απόφοιτος «Εικονικής Επιχείρησης» στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά: «Μέσα από τη συμμετοχή μου ένιωσα μεγάλη χαρά και αυτοπεποίθηση και κατάλαβα την κλίση μου στα οικονομικά. Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς χρειάζεται να «ξυπνούν» τα παιδιά με τέτοια προγράμματα, να τους δίνουν ερεθίσματα. Έτσι οδηγούνται στην επιτυχία».

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί στις εκδηλώσεις/βιωματικά εργαστήρια, λαμβάνουν βεβαιώσεις συμμετοχής. Τα προγράμματα προσφέρονται σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στην ιστοσελίδα του JA Greece, www.jagreece.org.

Επόμενος σταθμός του JA Greece είναι το Ηράκλειο της Κρήτης. Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου στο 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου στις 17:30, συνδιοργανώνεται από την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Ανατολικής Κρήτης, το Οικονομικό Επιμελητήριο Τμήμα Ανατολικής Κρήτης και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Bizrupt. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου, εδώ. Είσοδος στην εκδήλωση γίνεται με επίδειξη ταυτότητας καθώς και πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχει πραγματοποιηθεί πριν από τουλάχιστον 14 ημέρες, ή βεβαίωση νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ COVID-19.

Το βίντεο της εκδήλωσης του JA Greece στην Kαλαμάτα

Χαιρετισμοί και Βράβευση Εκπαιδευτικών:

Ομιλία Μαρίας Γιαννέτου

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr