NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Φάρμακα μέσω AI: Νέα εταιρεία από την Alphabet, με ελληνοκύπριο επικεφαλής

Φάρμακα μέσω AI: Νέα εταιρεία από την Alphabet, με ελληνοκύπριο επικεφαλής

Μια νέα εταιρεία από την Alphabet θα χρησιμοποιήσει μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης για την ανακάλυψη φαρμάκων, όπως ανακοίνωσε η μητρική της Google.

Θα βασιστεί στη δουλειά που έχει κάνει η DeepMind, μια άλλη θυγατρική της Alphabet που έχει πραγματοποιήσει πρόοδο χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη για την πρόβλεψη της δομής των πρωτεϊνών.

Η νέα εταιρεία, που φέρει την ονομασία Isomorphic Laboratories, θα αξιοποιήσει αυτά τα αποτελέσματα για να δημιουργήσει εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό νέων φαρμακευτικών προϊόντων.

Ο ελληνοκυπριακής καταγωγής Διευθύνων Σύμβουλος της DeepMind, Demis Hassabis, θα είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της Isomorphic, αλλά οι δύο εταιρείες θα παραμείνουν ξεχωριστές και θα συνεργάζονται περιστασιακά.

Για χρόνια, οι ειδικοί «δείχνουν» την τεχνητή νοημοσύνη ως έναν τρόπο για να γίνει ταχύτερη και φθηνότερη η εύρεση νέων φαρμάκων για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Το AI θα μπορούσε να βοηθήσει στη σάρωση μέσω βάσεων δεδομένων πιθανών μορίων για την εύρεση ορισμένων που ταιριάζουν καλύτερα σε έναν συγκεκριμένο βιολογικό στόχο ή για να βελτιστοποιήσει τις προτεινόμενες ενώσεις.

Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια έχουν επενδυθεί σε εταιρείες που κατασκευάζουν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Isomorphic θα προσπαθήσει να κατασκευάσει μοντέλα που μπορούν να προβλέψουν πώς θα αλληλοεπιδράσουν τα φάρμακα με το σώμα, τόνισε ο Hassabis. Θα μπορούσε να αξιοποιήσει το έργο της DeepMind στη δομή της πρωτεΐνης για να καταλάβει πώς πολλές πρωτεΐνες μπορεί να αλληλοεπιδράσουν μεταξύ τους.

Η εταιρεία μπορεί να μην αναπτύσσει τα δικά της φάρμακα αλλά να πουλά τα μοντέλα της, επικεντρώνοντας στην ανάπτυξη συνεργασιών με φαρμακευτικές εταιρείες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr