NEWSFLASH...
egg - enter•grow•go
ανάγνωση

[i2.d] technologies: Μια startup με ελληνική υπογραφή και διεθνή στόχευση

[i2.d] technologies: Μια startup με ελληνική υπογραφή και διεθνή στόχευση
Φωτογραφία: Γιάννης Δημητριάδης, founder & CTO - Μαρία Καϊνη, CEO

​Βλέποντας τις αλλαγές που έχει επιφέρει η διείσδυση των ψηφιακών τεχνολογιών στις επιχειρήσεις καθώς και η διείσδυση του Cloud στις SaaS εφαρμογές, η [i2.d] technologies οραματίστηκε και σχεδίασε νέες λύσεις. Σήμερα, η CEO της εταιρείας, Μαρία Καϊνη, μιλάει στο epixeiro.gr.

Η [i2.d] technologies, που συμμετέχει στην Πλατφόρμα Start Up του egg - enter•grοw•go της Eurobank, προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους δραστηριοποιούνται στον χώρο του SaaS (Software as a service) -δηλαδή κατασκευαστές λογισμικού, παρόχους λύσεων SaaS κ.α.- να μειώσουν τα κόστη και τους χρόνους μετάβασης των βάσεων δεδομένων τους στο cloud, αυξάνοντας ταυτόχρονα την ταχύτητα διάθεσης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Με απλά λόγια, η [i2.d] technologies παρέχει B2B Cloud υπηρεσίες που στοχεύουν στη διευκόλυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, μέσω μείωσης κόστους και πολυπλοκότητας. Η εταιρία διαθέτει το petranna™.db, μια καινοτόμα υπηρεσία διάθεσης βάσεων δεδομένων στο cloud κατάλληλα διαμορφωμένες ως SaaS-ready. Αυτό σημαίνει ότι με την χρήση μόνο μίας εγκατάστασης της βάσης δεδομένων, οι εφαρμογές που την χρησιμοποιούν μπορούν να υποστηρίξουν ταυτόχρονα πολλαπλούς χρήστες (tenants).

Μια καινοτόμα λύση

Όπως αναφέρει η κ. Καϊνη, η δυνατότητα χρήσης μιας εγκατάστασης βάσης δεδομένων από μια εφαρμογή που απαιτεί ταυτόχρονα πολλούς tenants, προσφέρει τεράστιες οικονομίες κλίμακας (χρήσης πόρων cloud, συντήρησης, επενδύσεων ανάπτυξης κτλ), ελαστικότητα για οποιοδήποτε αριθμό tenants πάνω στην ίδια βάση, γρήγορο χρόνο διάθεσης υπηρεσιών και -το βασικότερο- σημαντικά χαμηλότερα κόστη.

Το πλεονέκτημα αλλά και η καινοτομία της υπηρεσίας είναι ότι παρέχει μια ολοκληρωμένη και αυτοματοποιημένη λύση ώστε η μετάβαση να γίνεται εύκολα και γρήγορα, χωρίς καμία απολύτως ανάγκη παρέμβασης στον κώδικα του λογισμικού. Επιπλέον, η υπηρεσία εφαρμόζεται σε όλες τις εμπορικές βάσεις δεδομένων (MySQL, PostgreSQL, MariaDB, SQL Server, Oracle, DB2) και μπορεί να διατεθεί ανεξάρτητα από τον πάροχο Cloud υποδομών.

Σημειώνεται πως έχει ξεκινήσει η εμπορική διάθεση μέσω του MS Azure με MySQL, SQLserver και ακολουθεί άμεσα η Maria.DB, ενώ εξελίσσεται ήδη η συνεργασία με το Oracle Cloud για MySQL και Maria.DB. Ακολουθούν οι υπόλοιπες εμπορικές βάσεις και πάροχοι cloud υποδομών, σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Το petranna™.db είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά μέσα από το Azure marketplace της Microsoft, σε ειδική έκδοση προώθησης χωρίς χρέωση. Η έκδοση αυτή δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητα και την ευκολία χρήσης της υπηρεσίας δωρεάν για 6 μήνες, συμπεριλαμβανομένων τελών υπηρεσίας και υποδομών Azure.

ISV-journey-1.jpg?mtime=20211106130834#asset:307956

Σχηματική περιγραφή της υπηρεσίας του petranna.db βήμα προς βήμα, που ακολουθεί ένας δυνητικός χρήστης από την εγγραφή του μέχρι την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού και την ενσωμάτωση της υπηρεσίας στην εφαρμογή του.


Σημείο αναφοράς

Όσον αφορά στην ίδια την [i2.d] technologies, αυτή αποτελείται από την CEO, Μαρία Καϊνη και τον founder & CTO, Γιάννη Δημητριάδη. Η Μαρία έχει μεγάλη εμπειρία στον χώρο των υπηρεσιών, έχοντας αναλάβει διευθυντικούς ρόλους σε στρατηγική, ψηφιακό μετασχηματισμό, επενδυτικές σχέσεις κ.α. O Γιάννης, ηλ. μηχανικός και εμπνευστής της ιδέας, διαθέτει πολυετή εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις στον χώρο των τηλεπικοινωνίων, τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, τη βιομηχανία και την ενέργεια.

Σύμφωνα με την κ. Καϊνη, η καινοτομία της προϊοντικής τεχνολογίας σε συνδυασμό με τη λύση που δίνει στο υπαρκτό πρόβλημα ψηφιακού μετασχηματισμού δεδομένων, τοποθετεί την εταιρία απευθείας στην διεθνή αγορά. Όραμά της [i2.d] technologies είναι να αποτελέσει το σημείο αναφοράς παγκοσμίως στην αγορά του cloud, ως πάροχος τεχνολογίας υποδομής για το SaaS.

Συμβολή στην εθνική οικονομία

Ζητήσαμε όμως τη γνώμη της και για το ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Όπως αναφέρει «οι startup έχουν τις ανάγκες μιας μεγάλης εταιρίας, καθώς πρέπει να πετύχουν μεγάλο βαθμό οργάνωσης σε όλους τους τομείς για να μπορέσουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά. Πρέπει, λοιπόν, να υπάρχει το κατάλληλο πλαίσιο στήριξης για να μένουν οι καλές ιδέες στην χώρα που γεννήθηκαν, να ωριμάσουν, να αναπτυχθούν και να προσελκύσουν διεθνή αναγνώριση, ώστε να συμβάλλουν στην εθνική οικονομία.

Όσο για τη συμβουλή της προς προς startuppers που κάνουν τα πρώτα τους βήματα; «Η συμβουλή μου σε όσους ξεκινούν τώρα την προσπάθεια τους, είναι να έχουν επιμονή, υπομονή και οδηγό το όραμά τους. Να βάζουν μικρούς στόχους κάθε μέρα και να τους αναπροσαρμόζουν όταν χρειάζεται. Σημαντικό ρόλο παίζει και η επιλογή των σωστών συνεργασιών και συνεργατών, που θα τους στηρίξουν στα πρώτα βήματά τους».

Η τεχνολογία οδηγεί τις εξελίξεις

Ζητήσαμε την γνώμη της κ. Καϊνη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το πόσο «έτοιμες» είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις για αυτή τη διαδικασία. «Είμαστε σε μια εποχή που η τεχνολογία οδηγεί τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας», μας λέει. «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι πλέον γεγονός και, όσον αφορά στις εταιρίες, η ανάγκη μετασχηματισμού είναι πλέον επιτακτική για την επιβίωση τους. Αρκεί μόνο να σκεφτούμε ότι από την λίστα του Global Fortune 500 του 2000 με τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως, σήμερα δεν έχουν επιβιώσει ούτε οι μισές. Και αυτό γιατί απέτυχαν να μετασχηματιστούν.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να μην καταφέρουν να προσαρμόσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο και την στρατηγική τους στις προκλήσεις τις νέας εποχής και να μείνουν "εκτός παιχνιδιού". Η νέα εποχή απαιτεί απλές και ολοκληρωμένες λύσεις που προσφέρουν οικονομίες κλίμακας, πάντα με γνώμονα τις ανάγκες του πελάτη».

egg - enter•grοw•go

Και η συμμετοχή της [i2.d] technologies στην Πλατφόρμα egg Start Up της Eurobank; «Η συνεργασία μας με το egg - enter•grοw•go, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο ώριμα business accelerators στην Ελλάδα, υποστηρίζει ενεργά την προσπάθειά μας στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και δικτύωσης της εταιρίας μας. Η συνεργασία αυτή εντάσσεται σε ένα διευρυμένο πλαίσιο εταιρικής ανάπτυξης μέσα από στοχευμένες συνεργασίες, όπως η συμμετοχή μας στα Microsoft for startups και Oracle for startups. Κομβικής σημασίας, επίσης, είναι η συνεργασία μας με την Metavallon VC».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr